Close button

7 помилок приготування картоплі

7 помилок приготування картоплі

Картопля становить більшу частину раціону багатьох людей. Це універсальний продукт, який можна варити, тушкувати, смажити, парити, запікати і отримувати незмінно відмінний результат, повідомляє Novate.

На перший погляд здається, що зіпсувати картопля просто неможливо. Однак навіть невеликий нюанс в приготуванні може істотно вплинути на смак і корисні властивості страви. Ми зібрали 7 поширених помилок, які здійснюють практично недосвідчені господині.

1. Не обрізати зелені ділянки

Зелені ділянки потрібно обрізати, а найкраще взагалі не є така картопля / Фото: mrfilin.com

Зелені ділянки потрібно обрізати, а найкраще взагалі не є така картопля.

Якщо бачите на картоплі зелену шкурку, її потрібно обрізати. Це не особливість сорту, а соланін - найнебезпечніший отрута, який синтезується на плодах під впливом сонця. Всю зелену частину потрібно видалити, наскільки б глибоко вона не проникла. В ідеалі краще такий продукт не є. Хоча серйозної небезпеки для здоров'я він не представляє, але проблеми з травленням викликати може.

2. Не промивати порізану картоплю

Обов'язково промивайте скибочки для картоплі фрі, а потім просушіть їх на паперовому рушнику / Фото: cdn.momsdish.com

Обов'язково промивайте скибочки для картоплі фрі, а потім просушіть їх на паперовому рушнику.

Картоплю потрібно мити не тільки перед приготуванням, але і після подрібнення. Промийте овочі зайвий раз, щоб змити залишки крохмалю. Особливо рада актуальна, коли хочете зробити картопля фрі. Якщо на поверхні продукту залишиться крохмаль, не вийде добитися ідеальної хрусткої скоринки. Саме тому промийте овочі через друшляк і просушіть на паперовому рушнику, щоб прибрати надлишки вологи.

3. Класти продукт в нерозігріті масло

Перш ніж викладати картопля, розігрійте сковороду і масло / Фото: secretsfrommyapron.com

Перш ніж викладати картопля, розігрійте сковороду і масло.

За правильної технології потрібно розігріти сковороду, налити масло, дочекатися, поки воно добре нагріється, і тільки потім викладати картопля. Здавалося б, все дуже просто, але багато людей нехтують цими кроками і не дають маслу дійти до потрібного стану. В такому випадку картопля часто прилипає до сковорідки. Інший неприємний момент - продукт може увібрати занадто багато масла і вийти надто жирним. А про хрусткій скоринці доведеться тільки мріяти.

4. Заливати картоплю гарячою водою

Ошпарена окропом картопля всередині залишиться холодної і на ній утворюються тріщини / Фото: women365.ru

Ошпарена окропом картопля всередині залишиться холодної і на ній утворюються тріщини.

Здається, що спосіб дуже дієвий. Поклав картоплю в каструлю, залив окропом. Вода тут же закипіла, і хвилин через 20 продукт готовий. Правда, є один мінус - картопля виходить «кудлатою». Окріп ошпарюють шкірку, тому зовні картопля проваривается швидко, а всередині довго залишається холодним. До моменту, поки овоч повністю дійде до готовності, його поверхня почне тріскатися і вбере багато зайвої води. Через це продукт часто змінюється в смаку.

5. Варити без шкірки

Якщо очистити шкірку, ви позбавите картопля всіх корисних властивостей, які тільки посилюються при варінні / Фото: legkovmeste.ru

Якщо очистити шкірку, ви позбавите картопля всіх корисних властивостей, які тільки посилюються при варінні.

Як і в багатьох продуктах, все найцінніше міститься в шкірці. Коли перед відварюванням ми очищаємо картоплю, то зрізаємо все найкорисніше. А адже саме під впливом високих температур активізуються мінерали і вітаміни. Відварену в мундирі картопля буде набагато корисніше, ніж «роздягнений». А ще корисніше є продукт разом з шкіркою.

6. Солити воду заздалегідь

Якщо солити воду заздалегідь, під час відварювання картопля вбере занадто багато білого продукту / Фото: fb.ru

Якщо солити воду заздалегідь, під час відварювання картопля вбере занадто багато білого продукту.

Підсолена вода закипає швидше - це факт, але у випадку з картоплею немає сенсу солити рідина заздалегідь. Додавайте білий продукт тільки після закипання. В іншому випадку картопля вбере занадто багато солі, і організм отримає ударну дозу хлориду натрію. А адже сіль у великих кількостях дуже шкідлива.

7. Запікати без підготовки

Підготуйте картоплю перед запіканням, щоб вона запеклася одночасно з куркою / Фото: st03.kakprosto.ru

Підготуйте картоплю перед запіканням, щоб вона запеклася одночасно з куркою.

Запечена курка з картоплею - одне з популярних страв, але готується воно не так просто, як здається. Якщо поставити продукти одночасно з нуля, то м'ясо буде готове хвилин через 30-40, а картоплі знадобиться часу, щоб дійти «до кондиції». Попередньо наріжте картоплю на четвертинки або будь-яким іншим способом і занурте в окріп на 3-5 хвилин. Після такої процедури викладайте продукти до курки, і вони запекутся одночасно. Спробуйте приготувати картопля, не здійснюючи помилок, і ви здивуєтеся, наскільки смачними вийдуть страви. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню, пропонуємо спробувати картопляні котлети.

Новини

Популярні теми форуму

analytics