Close button

Ціна нафти падає

Ціна нафти падає

Котирування нафти в середу продовжують знижуватися на побоюваннях про те, що поширення нового різновиду коронавируса і вводяться в зв'язку з цим в Європі обмежувальні заходи ще більше послаблять і без того невисокий попит на нафту, повідомляє Интерфакс.

Лютневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $ 0,77 (1,54%), до $ 49,31 за барель. За попередню сесію Brent подешевшала на $ 0,83 (1,6%) - до $ 50,08 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI до цього моменту дешевшали на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) на $ 0,73 (1,55%), до $ 46,29 за барель. У вівторок контракт подешевшав на $ 0,95 (2%) - до $ 47,02 за барель.

Новий штам коронавируса, про який раніше повідомила Великобританія, вже виявили в Німеччині, Франції та Швейцарії, повідомив Bloomberg. Більше 40 країн призупинили або обмежили авіасполучення з Британією, фактично ізолювавши острів.

"Несподівані, панічні дії держав по всьому світу говорять про наявність ризику нових локдаунов і туристичних обмежень в наступному році, - зазначає аналітик Raymond James & Associates Inc. Павло Молчанов. - Незайвим буде нагадати, що все це сповільнить відновлення попиту на нафту".

Зміцнення долара США на тлі загального збільшення попиту на активи "тихої гавані" в зв'язку з повідомленнями про новий різновид коронавируса також знижує привабливість вкладень в нафту, відзначають експерти.

Дані Американського інституту нафти (API), які зазвичай публікуються за день до доповіді Міненерго США, показали зростання запасів нафти в Штатах минулого тижня на 2,7 млн барелів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics