Close button

У Мінекономіки озвучили причини зменшення капіталовкладень

У Мінекономіки озвучили причини зменшення капіталовкладень

Значне скорочення інвестиційної діяльності в Україні фіксується третій квартал поспіль на однаковому рівні - близько 35%, повідомляє PaySpace Magazine.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки. За даними відомства, серйозних втрат бізнесу в результаті карантинних заходів, а також вичікувальна позиція в умовах загальної невизначеності і мінливості ситуації стали головними причинами скорочення інвестицій.

«Відповідно в січні-вересні падіння освоєних капітальних інвестицій склало 35,4% і було найбільшим за період з 2010 року, що особливо відчутно на тлі попереднього 4-х річного періоду високої інвестиційної активності», - відзначили експерти Мінекономіки.

У звіті Міністерства йдеться, що в умовах затяжного впливу на економіку стримуючих факторів, очікується рекордне з 2010 року скорочення обсягів освоєних капітальних інвестицій. Однак за прогнозами відомства в наступному році в економіці повинна наступити деяка «відлига»; очікується відновлення обсягів виробництва і загальна нормалізація економічного життя країни, але через втрату запасів міцності, інвестиційна активність буде слабкою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics