Close button

Дороги "Великого будівництва" будуть безкоштовними - Укравтодор

Дороги "Великого будівництва" будуть безкоштовними - Укравтодор

У Державному агентстві автомобільних доріг України ( «Укравтодор») запевняють, що дороги, побудовані в рамках президентської програми «Велике будівництво» завжди будуть безкоштовними, повідомляє УНИАН.

Як повідомляється на сторінці «Укравтодору» в соціальній мережі Facebook, в даний час в соцмережах поширюється інформація про те, що ряд доріг, оновлених і побудованих в рамках «Великої будівництва», стануть незабаром платними. У зв'язку з цим в Держагентстві спростували цю інформацію, заявивши: «Дороги Великий будівництва завжди будуть безкоштовними».

В «Укравтодорі» нагадали, що 23 грудня урядом затверджено постанову, яка встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд по дорогах, які побудовані в рамках концесії. «В Україні ще немає жодної побудованої на кошти приватних інвесторів дороги. Тобто жодна з доріг «Великий будівництва» в цьому році не може стати платною ».

«Єдина мета постанови - створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проектів в Україні», - йдеться в повідомленні.

Також в «Укравтодорі» відзначили, що будівництво концесійних платних доріг обов'язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи. Крім того, в Держагентстві назвали помилковими повідомлення ЗМІ про конкретні ділянках доріг, проїзд по яких нібито стане платним, і пояснили, що це пілотні проекти державно-приватного партнерства (ДПП), і в постанові про них мова не йде.

У листопаді «Укравтодор» спільно з IFC (Всесвітній банк) і Міністерством інфраструктури України презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі.

«На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, зате він буде заробляти на придорожньої інфраструктури та availability payments (платі за доступність) з Державного дорожнього фонду », - йдеться в повідомленні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics