Close button

Qualcomm представила бюджетний 5G-процесор

Qualcomm представила бюджетний 5G-процесор

Лінійку фірмової продукції Qualcomm поповнив процесор під назвою Snapdragon 480 - перша модель серії з підтримкою мереж п'ятого покоління. Новинка покликана розширити функціональність бюджетних смартфонів завдяки наявності 5G-модему, а також підтримці стандарту Bluetooth 5.1 і дисплеїв з частотою оновлення 120 Гц, повідомляє 4PDA.

Qualcomm Snapdragon 480 5G виконаний по 8-нм техпроцесу. Його архітектура включає два продуктивних ядра Kryo 540 з тактовою частотою 2 ГГц і шість енергоефективних Kryo 560 (1,8 ГГц). Новий чіп оснащений графічним процесором Adreno 619, підтримує дисплеї з роздільною здатністю Full HD + і частотою оновлення до 120 Гц. За запевненням компанії, завдяки оновленим специфікаціям новинка подвоїла свою продуктивність в порівнянні з моделлю Snapdragon 460.

2rgm6hm95j_big.jpg

До складу мобільної платформи увійшли 5G-модем Snapdragon X51, а також модулі Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1 з підтримкою фірмової технології Qualcomm FastConnect 6200. Для підвищення точності і надійності визначення місця розташування Snapdragon 480 оснащений двухдиапазонной (L1 + L5) системою навігації GPS.

Крім того, чіп отримав підтримку стандарту швидкої зарядки Quick Charge 4+ і оновлений модуль нейронних обчислень - його продуктивність при виконанні пов'язаних з ІІ сценаріїв на 70% вище, ніж у Snapdragon 460. Новинка також обзавелася процесором обробки зображень Spectra 450 і може записувати відео на три камери одночасно.

Очікується, що Snapdragon 480, як і його попередник, знайде широке застосування в смартфонах різних брендів. Дата релізу перших пристроїв на базі нового чіпа буде оголошена пізніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics