Close button

Вчені розробили негаллюціногенну версію психоделічного препарату

Вчені розробили негаллюціногенну версію психоделічного препарату

Команда вчених з Каліфорнійського університету розробила негаллюціногенну версію психоделічного препарату Ібогаін, здатного лікувати ряд психічних розладів, включаючи наркозалежність, депресію, тривогу і посттравматичний стресовий розлад, повідомляє Medical News Today.

Дослідники, міняючи місцями частини молекули Ібогаін, сконструювали нову синтетичну молекулу, яку назвали tabernanthalog або TBG. На відміну від Ібогаіну, нова молекула розчиняється у воді і менш токсична.

Серія експериментів на мишачих моделях депресії і наркозалежності показала, що новий препарат має багатообіцяючі позитивні ефекти. За результатами досліджень TBG збільшував утворення нових дендритів (гілок) у нервових клітин щурів і нових шипів на цих дендритах. Миші, навчені пити алкоголь, зменшили його вживання після одноразової дози TBG. Лікування щурів TBG надавало тривалий вплив на позбавлення від опіатного рецидиву.

За словами вчених, TBG змінює структуру нейронів в ключових схемах мозку, задіяних в депресії, тривозі, посттравматичному стресовому розладі і наркозалежності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics