Close button

У ПАР повідомили про підвищену небезпеку мутованого коронавіруса

У ПАР повідомили про підвищену небезпеку мутованого коронавіруса

Знайдений в Південно-Африканській Республіці новий штам коронавіруса може виявитися більш стійким до розроблених вакцин, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомив професор Шабір Мадхі, який займався дослідженням вакцини Oxford-AstraZeneca в ПАР, передає BBC. За його словами, африканський вірус мутував сильніше, ніж його британська версія.

"Це теоретичне занепокоєння. Обгрунтоване занепокоєння, що південноафриканський варіант може бути більш стійким", - пояснив учений.

При цьому професор Мадхі зазначив - "малоймовірно", що мутація в Південній Африці зробить нинішні вакцини марними, але може "послабити їх вплив". Однак в країні тривають дослідження нового штаму вірусу.

"На щастя, якщо будуть потрібні подальші модифікації вакцини для усунення нових штамів, деякі з розроблюваних вакцинних технологій дозволять зробити це відносно швидко", - обнадіяла експерт по вакцинам з Університету Уітс, професор Хелен Різ.

Також професор Баррі Шуб, який очолює урядовий консультативний комітет по вакцинам, сказав, що "попередні дані" випробувань не припускають, що мутації дозволять вірусу "уникнути" впливу нинішніх вакцин.

Олексій Тітофф

Новини

Популярні теми форуму

analytics