Close button

Україна залучила короткостроковий кредит від Deutsche Bank

Україна залучила короткостроковий кредит від Deutsche Bank

Україна в останні дні 2020 року залучила короткостроковий кредит від Deutsche Bank AG London на $ 340,7 млн, повідомило Міністерство фінансів, повідомляє Капитал.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №1291 від 23 грудня, йдеться про бридж-кредит терміном до півроку за ставкою до тримісячного LIBOR + 5,75%, який може бути достроково погашений в разі зміни ринкової ціни єврооблігацій України або при їх новому випуску на умовах, визначених кредитним договором.

Раніше експерти прогнозували можливе залучення Україною бридж-фінансування на період переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ) до отримання другого траншу за програмою stand-by і / або випуску єврооблігацій. У попередні роки Україна вже вдавалася до такої практики

Мінфін також нагадав, що в 2020 році залучив ще один приватний кредит - на EUR250 млн від Cargill Financial Services International, Inc. Згідно з постановою Кабміну №717 від 17 серпня, процентні ставки були встановлені на рівні: 5,95% річних за договорами з терміном погашення через три роки і 6,85% - через п'ять років.

В цілому в минулому році зовнішні запозичення України, по данням Мінфіну, склали 232,3 млрд грн, або 92,4% від плану, а внутрішні - 389,2 млрд грн, або 94,6% від плану.

Новини

Популярні теми форуму

analytics