Close button

Три рецепта різдвяної куті на різних крупах

Три рецепта різдвяної куті на різних крупах

Головним атрибутом різдвяного столу, безумовно, є кутя. Ця страва являє собою кашу, змішану з сухофруктами, маком, медом і горіхами. Її готують з різних круп, але найчастіше - з перловки, рису і пшениці, повідомляє Апостроф.

Різдвяна кутя з перлової крупи

Для приготування цієї страви знадобляться такі інгредієнти: крупа перлова (1 склянка), мак (100 г) горіхи волоські (100 г), родзинки (100 г), мед або цукор (до свого смаку), сіль (1 ч. ложка без гірки).

Крок 1: Перлову крупу добре промити та замочити у воді на 6 годин, а краще на ніч. Вранці крупу промити та залити водою (у співвідношенні 1 частина перловки на 2 частини води). Варити на повільному вогні протягом 20-25 хвилин.

Крок 2: Мак залити склянкою води й варити на помірному вогні 20 хвилин. Потім перебити його блендером або розтовкти в ступці.

Крок 3: Ізюм залити гарячою водою і дати постояти кілька хвилин. Потім злити воду і добре просушити.

Крок 4: Волоські горіхи обсмажити на сковороді й нарізати великими шматочками. За бажанням можна очистити від лушпиння.

Крок 5: Всі ці складові додати в перлову крупу і добре перемішати. В кінці додати мед або цукор до свого смаку.

Кутя з рису з горіхами та сухофруктами

Для приготування рисової куті знадобляться: рис (1 склянка), курага (1 жменя), родзинки (1 жменя), кизил сушений (1 жменя), горіхи волоські (6-7 шт.), цукор або мед (до свого смаку), сіль (до свого смаку).

Крок 1: Сухофрукти залити окропом і дати постояти кілька хвилин. Потім добре просушити паперовим рушником. Горіхи підсушити на гарячій сковороді й крупно порубати.

Крок 2: Рис промити, залити холодною водою і довести до кипіння. Потім відкинути на сито і знову промити. Промитий рис помістити в каструлю, залити великою кількістю води, посолити й варити до готовності (приблизно 20 хвилин).

Крок 3: Готовий рис знову промити та змішати його з горіхами й сухофруктами. Додати мед або цукор і добре перемішати. За бажанням можна додати макову начинку.

20aa67b453b978ea7d1a780193a10a07.jpg

Різдвяна кутя з пшениці

Для приготування вам знадобляться: пшениця (1 склянка), вода (2 склянки), сіль (1 щіпка), рослинна олія (1 ст. л.), мак (100 г), родзинки (100 г), волоські горіхи (4 ст. л.).

Крок 1: Пшеницю промити й замочити на ніч. Вранці злити воду, знову промити та залити двома склянками води. Додати дрібку солі, рослинну олію і варити до готовності.

Крок 2: Ізюм перебрати і замочити на 10 хвилин у гарячій воді. Далі добре обсушити паперовим рушником.

Крок 3. У готову пшеничну кашу додати родзинки, волоські горіхи і мак (можна готувати самим, а можна купити готову начинку в магазині). Перед подачею на стіл прикрасити горіхами.

f3fdd6e8d10ec3a4d6e9ccad32a41c64.jpg

Наталя Лавринець

Новини

Популярні теми форуму

analytics