Close button

США розмістили в Румунії ударні безпілотники

США розмістили в Румунії ударні безпілотники

З 2018 року американські безпілотники MQ-9 Reaper знаходяться на військовій базі в Польщі, а тепер ескадрилья буде на постійній основі й в Румунії, повідомляє Корреспондент.

США розмістили на авіабазі Кимпія-Турзій в Румунії ескадрилью розвідувально-ударних безпілотників MQ-9 Reaper, повідомляє Командування ВПС США в Європі й Африці.

"Військово-повітряні сили США розмістили безпілотники MQ-9 Reaper і близько 90 військовослужбовців на 71-й авіабазі в Кимпія-Турзій в Румунії для проведення розвідувальних і спостережних місій на підтримку операцій НАТО", - йдеться в повідомленні.

У 2018 році дрони MQ-9 Reaper на постійній основі були розміщені на 12-й авіабазі ВПС Польщі Мирославець.

MQ-9 Reaper широко застосовувалися американськими військовими для нанесення точкових ударів по цілях терористичних угруповань в Афганістані, Іраку і Сирії.

Дрон здатний перебувати в повітрі 27 годин і здійснювати політ на дальність до 2 тисяч км і може нести 1,7 тонни корисного навантаження, включаючи керовані ракети, авіабомби на зовнішніх підвісках, а також оснащений бортовою оптико-електронною та радіоелектронною розвідувальною апаратурою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics