Close button

Польський Idea Bank за крок до банкрутства

Польський Idea Bank за крок до банкрутства

Польський фонд банківських гарантій (BFG) напередодні Нового року ініціював примусову реструктуризацію Idea Bank SA, а з 3 січня 2021 року банк передано іншому польському банку Pekao SA Про це повідомляє Finclub, повідомляє Минфин.

Рішення про примусову передачу Idea Bank SA одному з найбільших польських банків Pekao SA було прийнято 31 грудня 2020 року - процес примусового приєднання відбувся 3 січня 2021. При цьому повна оперативна інтеграція очікується до кінця 2021 року.

Idea Bank SA був на межі банкрутства через негативний капітал в $ 130 млн.

«Через погану ситуацію з капіталом Idea Bank SA Фонд банківських гарантій ініціював примусову реструктуризацію. Банк буде прийнятий банком Pekao SA 3 січня 2021. Усі депозити клієнтів будуть повністю передані банку-еквайєру, а також позики, а обслуговування клієнтів не буде припинено », - повідомили в BGF.

Як інформує Idea Bank SA клієнти не повинні робити жодних дій у зв'язку з примусовою реструктуризацією. Діяльність установи не припиняється, всі рахунки залишаються активними, а їх номери - незмінними.

Що буде з Ідея Банком в Україні

До групи польського Idea Bank SA також входять банки в Україні (Ідея Банк), Румунії та Білорусі.

У той же час український Ідея Банк не належав польському банку безпосередньо: 100% акціями українського банку володіє польська компанія Getin Holding, яка також була мажоритарним акціонером Idea Bank SA (їй належало 54,43% акцій польського банку).

Таким чином, український Ідея Банк зараз не змінив власника.

Новини

Популярні теми форуму

analytics