Close button

Японія зафіксувала найнижчу смертність в ДТП

Японія зафіксувала найнижчу смертність в ДТП

За попередніми даними, опублікованими поліцією, 2020 рік виявився найменш смертоносним в історії дорожньо-транспортних пригод в Японії, повідомляє Auto.ua.

У 2020 році в ДТП на дорогах Японії загинули 2839 чоловік, що є найнижчим показником смертності з початку ведення такої статистики в 1948 році. Про це повідомило агентство Asahi Shimbun з посиланням на Національне поліцейське управління.

Зниження, ймовірно, було частково пов'язано зі скороченням обсягу трафіку через обмежувальних заходів під час пандемії коронавируса. Проте, кількість смертей на дорогах знижується вже п'ять років поспіль і в 2020 році в ДТП загинуло на 376 осіб менше, ніж в 2019-му. При цьому загальна кількість дорожньо-транспортних пригод в минулому році скоротилася на 70 тисяч випадків в порівнянні з попереднім роком - до 310 тисяч.

Однак, якщо в цілому по країні кількість смертельних ДТП знижується, в окремих містах і регіонах в минулому році зафіксована зворотна динаміка. Так, кількість пригод зі смертельними наслідками зросла в Токіо і 10 інших префектурах, включаючи Канагава, Сідзуока і Кагава.

Попередні дані показують, що число людей у віці 65 років і старше, які загинули в дорожньо-транспортних пригодах, зменшилася приблизно на 10% в порівнянні з попереднім роком - до 1596 осіб. Але на цю вікову групу і раніше доводилося 56.2% - найвищий показник за всю історію спостережень.

Найгіршим роком в Японії за кількістю смертей в результаті дорожньо-транспортних пригод був 1970 рік, коли на дорогах загинули 16 765 осіб. У 1996 році кількість смертей в результаті дорожньо-транспортних пригод впало до позначки в 10 000 чоловік, і з тих пір показник знижується.

Новини

Популярні теми форуму

analytics