Close button

Поліція допитає власника нового аудіозапису в справі Шеремета

Поліція допитає власника нового аудіозапису в справі Шеремета

Національна поліція планує провести слідчі дії з особою, яка є розпорядником нового запису в справі про вбивство Павла Шеремета. Аудіозапис вже направлений на фоноскопічну експертизу, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

На цей час розпорядник аудіозапису знаходиться в одній з країн Євросоюзу.

"Уже сформована спільна група в складі співробітників Нацполіції та Офісу генерального прокурора, яка готова найближчим часом виїхати в країну перебування власника запису", - повідомили в поліції.

Також поліція підготувала зазначеній особі офіційне запрошення в Україну для участі в слідчих діях. Розпорядник аудіозапису отримає статус свідка, йому буде забезпечена охорона.

У поліції додали, що отримана нова інформація про "білоруський слід" стосується виключно замовників вбивства журналіста.

"Ці матеріали відпрацьовуються в окремому кримінальному провадженні. Як раніше повідомляло слідство, одним з мотивів вчинення злочину може бути професійна діяльність загиблого, який неодноразово критикував владу, в тому числі й Білорусі. Тобто інформація про ігнорування органом досудового розслідування цієї версії не відповідає дійсності", - додали правоохоронці.

Силовики також закликали сторону захисту підозрюваних у вбивстві не маніпулювати інформацією й утриматися від упереджених висловлювань.

Відзначимо, в убивстві Шеремета підозрюють Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь.

Нагадаємо, 4 січня з'явилася інформація про можливу причетність до замовлення вбивства Шеремета з боку представників КДБ Білорусі.

Також в МВС України заявили, що нові докази у справі про вбивство Шеремета підтверджують версію слідства про причетність підозрюваних.

Новини

Популярні теми форуму

analytics