Close button

Суд виправдав Ситника та Лещенка

Суд виправдав Ситника та Лещенка

Верховний суд виправдав директора НАБУ Артема Ситника і екснардепа Сергія Лещенка у справі про начебто втручання України у вибори в США, повідомляє Украинская правда.

Про це написав Лещенко в Telegram

За його словами, суд поставив крапку в цій справі. Він відхилив відповідний позов екс-нардепа Борислава Розенблата, який намагався засудити Ситника і Лещенко за втручання у вибори президента США в 2016 році, яке складалося в оприлюдненні "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Спочатку рішення на користь Розенблата прийняв очолюваний Павлом Вовком Окружний адміністративний суд Києва.

"Спираючись на це рішення ОАСК, тодішній генпрокурор Юрій Луценко говорив юристу Трампа Руді Джуліані, що український суд нібито визнав факти втручання України у вибори в США в 2016 році.

Розносити вірус цієї брехні по Україні допомагала лабораторія пропаганди Коломойського і Медведчука, включно з "нульовими пацієнтами" на кшталт Деркача, Дубинського і Бужанського.

Тепер в цій історії поставлена крапка - Верховний суд відкинув всі претензії Розенблата, сказавши, що він взагалі не мав права звертатися з таким позовом, попутно тицьнувши суд Вовка в їх заангажованість".

У 2018 році Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника і тоді ще нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації про главу штабу Трампа Пола Манафорта.

На думку суду, вони розголосили інформацію про Манафорта, а саме - "про наявність прізвища і підписів Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що привело до втручання у виборчі процеси США 2016 року і завдало шкоди інтересам держави Україна".

У 2016 році народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією".

Також Лещенко у статті "Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан" розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнолога Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics