Close button

В Іспанії біблійних царів підняли в небо (фото)

В Іспанії біблійних царів підняли в небо (фото)

В Іспанії щорічно у другій половині дні 5 січня відзначають популярне свято День волхвів або ж Парад трьох царів. Самі іспанці називають його Кавалькада волхвів (Cabalgata de los Reyes Magos або Cavalcada dels Reis Mags), повідомляє УНИАН.

Кавалькада волхвів - це один з найбільш яскравих і гучних епізодів у святкуванні іспанцями Різдва і Нового року, який являє собою масове костюмоване дійство та урочисту вуличну ходу за участю як дорослих, так і дітей.

1609856747-1597.jpg

Учасники фестивалю відтворять біблійний сюжет прибуття в місто трьох біблійних волхвів - Мельхіора, Гаспара і Валтасара для поклоніння немовляті Ісусу. Волхви за традицією добираються до Іспанії з далеких країн на верблюдах, а в приморські міста іноді й морським шляхом на катерах.

1609856749-2738.jpg

Особливо свято люблять діти, адже за відсутності в класичних різдвяних традиціях Іспанії такого персонажа, як Санта-Клаус або Дід Мороз, саме волхви доставляють дітворі різдвяні подарунки в ніч на 6 січня.

1609856752-8841.jpg

У 2021 році пандемія коронавірусу залишила іспанців без традиційної масової ходи в День волхвів, проте в Севільї знайшли вихід із ситуації - там імпровізованих трьох волхвів запустили в небо над містом на повітряній кулі.

Марина Григоренко

Новини

Популярні теми форуму

analytics