Close button

Електронні журнали і щоденники: що чекає українські школи

Електронні журнали і щоденники: що чекає українські школи

Міністерство освіти і науки почало поширення сервісу е-журналів і е-щоденників серед шкіл, які ще не мають їх в користуванні, на безкоштовній основі, повідомляє Укринформ.

«Розроблений функціонал модуля E-Journal сьогодні є об'єктивно компромісним зважаючи на необхідність оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни. Ті школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватися ними.

Ми плануємо побудувати їх зв'язок з системою АІКОМ, де будуть акумулюватися дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Всі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним.

Це тільки перший крок до розширення функціональних можливостей системи АІКОМ, яка згодом стане потужним інструментом для аналізу освітніх даних і прийняття відповідних управлінських рішень », - заявив заступник міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький.

Модуль E-Journal є частиною модернізованої державної системи АІКОМ (управління здійснює державну установу «Інститут освітньої аналітики») зі збирання, зберігання та управління даними і створений в рамках реалізації стратегії цифрові трансформації в сфері освіти.

Сервіс досить простий у використанні і має дружній інтерфейс, через який організований доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформація буде вноситися вчителями, а за допомогою логіна і пароля батьки і учні зможуть отримати доступ до неї.

Батьки в режимі онлайн в е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень його успішності, коментарі та поради вчителів, а учні - отримувати завдання, стежити за розкладом і т.д.

Розробка модуля E-Journal почалася восени 2020 року. За даними МОН, за перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл.

Новини

Популярні теми форуму

analytics