Close button

На ринку ПК дефіцит збережеться до 2022 року

На ринку ПК дефіцит збережеться до 2022 року

Пандемія і не думає залишати людство в спокої, попит на засоби віддаленої роботи продовжує залишатися стабільно високим, тому галузеві аналітики в своїх прогнозах на 2021 рік пропонують не розраховувати на поліпшення ситуації з доступністю персональних комп’ютерів і планшетів, повідомляє Finance.ua.

Досі вважалося, як зазначає Reuters, що для ринку ПК піковий попит спостерігався в 2008 році, коли він відповідав 300 млн проданих систем, а потім обсяги реалізації планомірно рухалися до позначки в 250 млн ПК.

Експерти Canalys очікують, що до кінця 2021 року в активному користуванні по всьому світу будуть перебувати 1,77 млрд персональних комп’ютерів і планшетів, тоді як в 2019 році їх кількість не перевищувала 1,64 млрд штук. Принцип “один пристрій на одне домогосподарство” перестав працювати, коли кожному члену сім’ї став потрібен свій ноутбук або планшет для роботи або навчання під час пандемії.

Представники Acer зізнаються, що готові брати на себе витрати з доставки ноутбуків для корпоративних клієнтів в освітньому сегменті за допомогою авіатранспорту, щоб заощадити місяць за термінами, але складальні підприємства все одно не встигають за попитом. Деяким клієнтам, наприклад, замовлених ноутбуків доводиться чекати по чотири місяці.

Фахівці IDC вважають, що додаткові заходи фінансової підтримки освітніх установ і бізнесу з боку влади окремих країн в 2021 році стануть одним з факторів, що сприяють збереженню дефіциту персональних комп’ютерів. На думку експертів, ситуація не вирішиться до 2022 року.

Примітно, що персональні пристрої стали еволюціонувати відповідно до вимог нового часу. Вони обзаводяться більш якісними камерами і акустичними системами для роботи в режимі відеоконференції, поширення набувають вбудовані стільникові модеми.

Додаткові функції полегшують процес авторизації з використанням біометричних даних або дозволяють вимикати камери в ті моменти, коли вони не потрібні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics