Close button

В ОПЕК+ погодили збільшення видобутку нафти

В ОПЕК+ погодили збільшення видобутку нафти

Країни ОПЕК+ у ході зустрічі у вівторок домовилися про поступове збільшення нафтовидобутку на 2 млн барелів на добу після березня, заявив в інтерв'ю віце-прем'єр РФ Олександр Новак, повідомляє Интерфакс.

Він перерахував раніше озвучені домовленості: в основному країни ОПЕК+ збережуть в лютому січневі рівні видобутку, лише Росія і Казахстан в лютому збільшать видобуток на 65 тис. б/д і 10 тис. б/д відповідно, а в березні збільшать виробництво ще на такий же обсяг, Саудівська Аравія добровільно знизить до своєї квоти видобуток ще на 1 млн б/д на лютий-березень.

"Це дуже велика цифра, і це пов'язано з бажанням Саудівської Аравії більш швидкими темпами забезпечити скорочення залишків на світових нафтових ринках, приведення їх до середнього п'ятирічного рівню", - додав віце-прем'єр РФ.

"Ми також домовилися, що необхідно буде моніторити ситуацію на ринку і поступово відновлювати видобуток на 2 млн б/д, які були передбачені в угоді (в квітні 2020 року - ред.). Нам знадобиться для цього і квітень, і травень, і червень в залежності від того, як буде складатися ситуація на ринку. І ми будемо щомісяця моніторити ситуацію ", - сказав Новак.

Він нагадав, що в лютому відбудеться моніторинговий комітет ОПЕК +, а 4 березня зберуться всі міністри країн ОПЕК +.

Новини

Популярні теми форуму

analytics