Close button

Українські школи почали підключатися до е-щоденників і е-журналів

Українські школи почали підключатися до е-щоденників і е-журналів

У Міністерстві освіти і науки розповіли про початок підключення шкіл до електронних щоденників і електронних класних журналів. До кінця 2021 року планується перевести на таку систему всі столичні школи, повідомляє Страна.ua.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

"Після успішного тестування модуля електронних журналів та електронних щоденників Міносвіти почало активне поширення сервісу серед шкіл, які ще не мають їх в користуванні, на безкоштовній основі", - зазначено в повідомленні.

Так званий E-Journal, на думку МОН, простий у використанні й має зручний інтерфейс. За допомогою системи можна переглядати оцінки дитини, дізнаватися інформацію про підручники, розклад уроків, стежити за відвідуваністю, виконанням домашнього завдання, порадами вчителів і діяльністю дитини в цілому. Всю інформацію в базу даних будуть вносити вчителя, а батьки й діти за допомогою індивідуального пароля тільки отримують до них доступ. Тобто, редагувати інформацію на свій розсуд дитина не зможе.

"Розроблений функціонал модуля E-Journal сьогодні є об'єктивно компромісним з урахуванням необхідності оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни", - заявив заступник міністра освіти і науки з питань цифровізації Артур Селецький.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до модуля E-Journal приєдналися понад 100 шкіл.

Як стверджують в МОН, щоб підключити журнал, необхідно:

Крок 1. Школа направляє на електронну адресу "Інститут освітньої аналітики" (ejournal@iea.gov.ua) запит про підключення з обов'язковим зазначенням такої інформації:

  • регіон (область);
  • місто / ОТГ;
  • назва навчального закладу із зазначенням його ID в системі ДІСО;
  • ЄДРПОУ навчального закладу;
  • ПІБ відповідальної особи (адміністратора);
  • електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);
  • телефон відповідальної особи (адміністратора).

Крок 2. "Інститут освітньої аналітики" розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для даного закладу з відповідними правами доступу.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу і направляє запрошення на вказану електронну адресу адміністратора навчального закладу.

Крок 4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й починає роботу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics