Close button

Як правильно схуднути після свят

Як правильно схуднути після свят

Після новорічних та різдвяних свят багато людей помічають появу зайвих кілограмів на талії та животі. Позбутися від зайвої ваги швидко і за короткий термін, на жаль, не вийде. Це призведе до ще більшого стресу для організму і поверненню всього скинутої ваги, повідомляє УНИАН.

Грамотне схуднення має бути повільним і поступовим, кажуть дієтологи. Вам потрібно не просто сісти на жорстку дієту на пару днів, а перейти на правильне збалансоване харчування. Тоді схуднення не принесе шкоди організму.

Не голодуйте

Якщо ви з'їли щось зайве під час свят - не потрібно відчувати провину і карати себе голодуванням або переходом на капустяні листи.

Дієтологи стверджують, що жорстке голодування після свят принесе тільки шкоду. У цій ситуації організм почне відчувати стрес і стане екстрено запасати жири, щоб пережити голодування. Як тільки ви повернетеся до звичайного режиму харчування, ви знову наберете вагу. Щоб вага не поверталася, втрачати потрібно не більше 2-3% в місяць.

Їжте частіше, але менше

Як схуднути після зими / фото pixabay.com

Приймати їжу 4-5 разів на день невеликими порціями - це відомий рада дієтологів. Такий режим харчування дозволяє їжі легше засвоюватися і сприяє схудненню. Ваше харчування має бути збалансованим по білках, жирах і вуглеводах. Ніколи не пропускайте сніданок і вечеря і додайте овочів до кожного приймання їжі.

Дефіцит калорій

Поради для схуднення / фото pinterest.com

Для схуднення потрібно дотримуватися дефіцит калорій - вживайте на 300-400 калорій в день менше, ніж вам потрібно для повноцінного раціону. Щоб дізнатися, скільки калорій ви повинні вживати для схуднення - скористайтеся онлайн-калькулятором.

Для схуднення вам потрібно буде купити кухонні ваги та зважувати кожне блюдо, а потім внести його калорійність в календар харчування. Виробити таку звичку непросто, але це допоможе вам схуднути без шкоди для організму навіть при збереженні свого способу життя. Щоб не відчувати почуття голоду, замініть калорійні гарніри на менш калорійні (наприклад, макарони на тушковані овочі).

Рухайтеся більше

Поради для схуднення / фото pinterest.com

Якщо у вас немає можливості регулярно відвідувати спортзал - збільште кількість повсякденної активності у вашому житті.

  • Ходіть на роботу пішки, а не на машині або громадському транспорті.
  • Вибирайте більш довгий шлях до місця призначення.
  • Піднімайтеся по сходах замість ліфта.
  • Після роботи замість перегляду серіалу зробите невелику прогулянку в найближчий парк.

Навіть якщо ви станете рухатися за все на півгодини більше, ніж зазвичай - ви помітите прогрес.

Кардіо-вправи

Вправи для схуднення / фото vkor34.ru

Кардіотренування - це комплекс вправ, який допомагає спалити підшкірний жир, зміцнити серцево-судинну систему і зарядитися енергією. Для ефективного зниження ваги потрібно приділяти вправам 30 хвилин в день 3-4 рази в тиждень. Для цього вам не знадобиться ніяке обладнання, крім килимка і спортивного одягу.

Найчастіше кардіо-вправи виконуються в 10 підходів з перервами в 30 секунд між вправами. До і після тренування потрібно розім'ятися. Найпопулярніші вправи для схуднення - нижче.

Присідання з витягнутими руками й рівною спиною.

Біг на місці. Почніть з повільного бігу, потім прискорюється.

Велосипед. Ляжте на спину, руки вздовж тулуба. Підніміть зігнуті в колінах ноги і робіть кругові рухи, ніби ви крутите педалі велосипеда.

Поза планки. Встаньте на підлогу на витягнутих прямих руках і шкарпетках ніг. Якщо вам дуже складно - опустіться на лікті. Для схуднення можна просто тримати таку позу 1 хвилину або підтягти по черзі кожне коліно до грудей.

Стрибки в сторону. Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, руки на талії. Зробіть стрибок, щоб широко розставити ноги і розкинути руки. Таким чином ви повинні прийняти позу "зірки". Потім стрибком поверніться у вихідне положення.

Кроки з киснем статі. Встаньте прямо, ноги поставте разом, руки підніміть над головою. Почніть робити широкий крок ногою вправо і одночасно нахиліться лівою рукою до підлоги. Потім повторіть в іншу сторону.

Скручування стоячи. Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, руки сховайте за голову. Підніміть праву ноги і скрутіть корпус, щоб торкнутися лівим ліктем піднятого правого коліна. Потім повторіть на іншу сторону.

Стрибки зі скакалкою. Якщо у вас немає скакалки, можете імітувати, як ніби ви стрибаєте через неї.

Стрибки з підстрибування. Прийміть позу звичайного присідаючи, зчепіть руки перед собою. Потім підстрибніть і випряміться. Приземліться назад і затримайтеся на секунду в вихідної позі.

Катерина Пулатова

Новини

Популярні теми форуму

analytics