Close button

У Каліфорнії пацієнтам з COVID-19 почали обмежувати подачу кисню

У Каліфорнії пацієнтам з  COVID-19 почали обмежувати подачу кисню

На тлі свят у Каліфорнії збільшилася кількість ушпиталених та померлих від COVID-19. Пацієнтам, що потребують кисневої підтримки, через її брак почали обмежувати постачання кисню, повідомляє Буквы.

Про це повідомляє американська газета The New York Times.

Після святкування Дня Подяки та пов’язаних зі святами подорожей громадян у штаті Каліфорнія фіксується найбільший сплеск захворюваності на коронавірус від початку пандемії.

Зараз у лікарнях Каліфорнії пацієнтів з COVID-19 більш ніж удвоє більше, ніж місяць тому. Щоденний приріст хворих у штаті тримається зараз на рівні 38 тисяч, що менше, ніж два тижні тому, але все ж багато. До того ж за останні 14 днів кількість пацієнтів, що потребують ушпиталення, зросла на 18%. Багато відділень інтенсивної терапії в штаті переповнені.

Високою залишається і смертність серед пацієнтів з COVID-19. У понеділок померли 4 258 пацієнтів. Ще два тижні тому смертність була на рівні 3 тисяч.

Найгірша ситуація на півдні штаті й у долині Сан-Хоакін, де відділення інтенсивної терапії працюють на нулі. Щонайменше 90 пацієнтів ушпиталені за межами лікарень, аби полегшити навантаження на медзаклади.

Штат також стикаються з браком кисню для пацієнтів, для виправлення ситуації залучено Інженерний корпус армії США і Управління швидкої медичної допомоги Каліфорнії, які мають забезпечити доставленні та поповнення кисневих балонів. Днями медичний директор служба екстреної медичної допомоги округу Лос-Анджелес Маріанна Гауш-Хілл, випустила інструкції для працівників швидкої допомоги щодо введення “мінімальної кількості кисню” через його брак.

Водночас набирає обертів вакцинація. Наразі штат ввів 35% отриманих доз вакцини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics