Close button

День в історії: народився легендарний Валерій Лобановський

День в історії: народився легендарний Валерій Лобановський

У цей день, 82 роки тому, народився легендарний гравець і наставник київського "Динамо" Лобановський, повідомляє Курс Украины.

За свою кар'єру футболіста він захищав кольори київського "Динамо", "Чорноморця" і "Шахтаря", а роботу тренером починав в "Дніпрі". Потім були "Динамо", збірні СРСР, ОАЕ, Кувейту і України.

Читайте також: "Динамо" назвало перших суперників на зборах в ОАЕ

Валерій Васильович очолював "Динамо" в 1973-1982, 1984-1990 і 1996-2002 рр. і привів нашу команду до восьми перемог в чемпіонаті СРСР і шести - у Кубку СРСР, п'яти титулів чемпіонів України і трьом - володарів Кубка України. Крім того, під керівництвом Лобановського "Динамо" двічі стало володарем Кубка кубків (1975, 1986) і святкувало в Суперкубку УЄФА (1975).

За роки Незалежності 5 разів приводив "Динамо" до золотих медалей чемпіонату України і три рази вигравав з київським клубом Кубок, учасник 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів. Входить в топ-10 кращих тренерів усіх часів. Заслужений тренер України, Герой України.

"Відповідальність має нести головний тренер, а не помічники. Помічники допомагають, а головний тренер дає завдання. Вони можуть висловлювати свою точку зору, рекомендувати. Не може бути колективної відповідальності. Колективна відповідальність - це безвідповідальність", - Валерій Лобановський.

237vhx_aat_big.jpg

Крім того, легендарний тренер виховав трьох володарів "Золотого м'яча" - Олега Блохіна (1975), Ігоря Бєланова (1986) та Андрія Шевченка (2004).

У його честь названий домашній стадіон київського "Динамо" і один з проспектів столиці України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics