Close button

Попит на IT-спеціальності поставив рекорд у 2020

Попит на IT-спеціальності поставив рекорд у 2020

У 2020 році кількість заявок на IT-спеціальності досягло рекордних 138 тисяч, що на 20% більше, ніж 2 роки тому, повідомляє Finance.ua.

Такі дані надали в компанії GlobalLogic.

В середньому попит на IT-напрямку в університетах зростає майже на 10% щорічно. У минулому році IT-абітурієнти склали 15% з усіх, хто подавав документи до університетів.

Лідером за кількістю заявок став Київський політехнічний інститут (НТУУ КПІ ім. І. Сікорського): майже 20 тисяч. Ще 6 українських університетів отримали від 4500 IT-заявок кожен - КНУ ім. Т. Шевченка, НАУ, ХНУРЕ, НТУ "Харківський політехнічний інститут", ЛНУ ім. І.Франка та НУ "Львівська політехніка".

При цьому близько 80% IT-студентів не вистачає практики, згідно з дослідженням GlobalLogic у Львові. Ця тенденція актуальна для всієї України.

"З огляду на, що IT ринок росте на 20-30% в рік, спільні ініціативи сфери освіти і IT індустрії необхідні, щоб відповідати запиту галузі на кадри. Україна - країна IT-талантів і наше завдання їх розвивати. Сьогодні освіта та IT-ринок не можуть існувати окремо. Адже тільки спільні освітні ініціативи дадуть студентам більше роботи в реальних проектах, а ринку - кваліфікованих інженерів", - розповів Артур Селецький, заступник міністра освіти і науки України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics