Close button

Навіщо Зеленському розповідають про другий тур з Бойком

Навіщо Зеленському розповідають про другий тур з Бойком

Ми можемо вірити в цифри, які дають соціологічні контори, або не вірити - зараз це не має значення. Важливіше говорити про теоретичні моделі, які формуються в голові президента завдяки таким цифрам, повідомляє Деловая столица.

Якщо дуже коротко, то вся "велика гра" в нашій маленькій пісочниці полягає в декількох однокрокових конфігураціях.

1. В голову Зеленського вкладають тезу про те, що в другому турі він повинен зустрітися з Юрієм Бойком, і це автоматично гарантує йому переобрання (ну не вийде Бойко вийти за межі 30-35%).

2. Дуже важливо, щоб лідером ОПЗЖ залишався саме Бойко, а не Медведчук. З Бойко легше домовлятися, партнер Бойко Сергій Льовочкін має непоганий вплив на самого Зеленського; кінець кінцем, Бойко зрозуміліше і більш прогнозований, ніж Медведчук.

3. Ляшко, Гройсман та Тимошенко розмивають рейтинг Порошенко і опускають його на умовне третє місце. Тому їх треба посилювати.

4. Поява Гройсмана в кріслі прем'єра різко вдарить по рейтингу Порошенко, і він точно стане на рівні 12-13%.

5. Зеленського не попереджають, що гру "другий тур з Бойком" вів Петро Порошенко і прогавив появу Зеленського.

6. Зеленського не попереджають, що для того, щоб робити якісь далекосяжні висновки, треба робити не кількісну соціологію, а якісну і мінімум раз в 2-3 тижні тестувати різні питання, щоб реально розуміти не тільки перетікання електорату від різних політиків, але і суспільні тенденції, які вистрілять через кілька місяців.

7. Поки це не дуже помітно, але поява сильного прем'єра призведе до глибинного конфлікту з Офісом президента, адже саме там приймаються всі ключові рішення, включаючи призначеннями на будь-які "хлібні" посади в держпідприємствах. І тоді постане питання, хто головніший: сильний прем'єр або сильний керівник Офісу президента.

Так чи інакше, а гра почалася. Прийшов час купувати попкорн.

Вадим Денисенко, директор Українського інституту майбутнього

Новини

Популярні теми форуму

analytics