Close button

У Раді прокоментували підпільну вакцинацію чиновників

У Раді прокоментували підпільну вакцинацію чиновників

Члени парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування прокоментували інформацію про те, що в Україні тиждень тому стартувала підпільна вакцинація від коронавірусу для представників української еліти, повідомляє Страна.ua.

Але посередники при угодах стверджують, що вона не підроблена - це, мовляв, препарат виробництва BioNTech і Pfizer. Такий вакциною вже вакцинують в ЄС, США та інших країнах, проте в Україні вона офіційно не завозиться. Як вакцина могла потрапити в Україну - невідомо.

За нашою інформацією, близько десяти політиків і бізнесменів вже вкололи собі і своїм літнім батькам вакцину. Вартість однієї дози - від 1 до 3 тисяч євро.

Артем Дубнов, заступник голови профільного комітету Верховної Ради, прокоментував інформацію про те, що в Україні почалася підпільна вакцинація від коронавируса. За його словами, він вперше почув про це від журналіста "Страни".

"Мені про це нічого не відомо. Таку вакцину мені не пропонували. Складно коментувати, як вакцина потрапила в країну. Як потрапляє контрабанда в Україну, в теорії зрозуміло - шляхом контрабанди. А щодо контрактування на офіційну поставку вакцин - не є експертом з міжнародних закупівель ", - сказав він.

Заступник голови комітету ВР Оксана Дмитрієва також повідомила, що вперше чує про підпільну вакцинацію.

"Коментувати чутки не можу. Від себе додам, що вакцинуватися буду тільки офіційно зареєстрованої вакциною згідно графіка, затвердженого Міністерством охорони здоров'я", - уточнила вона.

Глава комітету ВР Михайло Радуцький коментувати ситуацію відмовився, пославшись на те, що він у відпустці і не в Києві.

"Я не можу коментувати те, що не знаю. Завтра повернуся до Києва, все з'ясую і прокоментую", - відповів він.

Нагадаємо, за інформацією "Страни", таємно були зроблені щеплення вже більше десяти топ-чиновників, бізнесменів і політиків, а також члени їх сімей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics