Close button

Над Порошенком згущуються хмари

Над Порошенком згущуються хмари

Державне бюро розслідувань викликає екс-соратника Петра Порошенка Давида Жванію для надання свідчень в якості свідка у «справі Майдану», повідомляє Klymenko Time.

Фотографію повістки розмістив Telergam-канал ЗЕландія.

У будівлі на вулиці Борисоглібській в Києві Давида Важаєвича чекають 21 січня в 14:00.

«Колишній депутат Жванія домігся свого - його викликають як свідка у «справі Майдану». Джерело в ДБР поділилося фото повістки - екс-нардепа там чекають 21 січня. У Петра Олексійовича будуть дуже неспокійні свята - Жванія раніше обіцяв дати офіційні свідчення з приводу того, як Порошенко та інші змовники організовували державний переворот і провокували кровопролиття», - йдеться в повідомленні під фото.

У 2020 році Давид Жванія, який вважався близьким другом і соратником екс-президента України опублікував кілька скандальних відеозвернень.

Зокрема, в одному з них Жванія стверджував, що Порошенко безпосередньо причетний до насильницької зміни влади в Україні в 2014 році, а тепер готує державний переворот проти Зеленського.

Також Давид Жванія говорив про безпосередню причетність Порошенка до трагічних подій на Донбасі і збитого в 2014 році малайзійському Боїнгу.

Жванія висловив готовність дати свідчення в Генпрокуратурі, але при цьому попросив дати йому гарантії безпеки, оскільки побоюється замаху на своє життя з боку Порошенка.

Варто відзначити, що виклик Жванії - це вже не перший тривожний дзвіночок для Порошенка в цьому році.

Так, вчора стало відомо, що НАБУ викликає на допит колишнього народного депутата, заступника голови фракції «Блок Петра Порошенка» в попередньому скликанні ВР Ігоря Кононенка. У НАБУ відзначають, що Кононенко вже кілька разів не з'являвся на допити, і, тому, довелося публічно оприлюднити повістку.

Формально, Кононенка викликають з розслідування приватної фірми «Аркона Газ-Енергія». У НАБУ підозрюють, що ця компанія отримала право на користування надрами одного з газоконденсатних родовищ у Полтавській області за штучно заниженої вартості. В результаті чого держава недоотримала 196,8 млн гривень.

Два, здавалося б, не пов'язаних між собою факту говорять про те, що влада все-таки намагається розслідувати діяльність Порошенко.

Але, не будемо забувати, що всі попередні спроби притягнути екс-президента до відповідальності нічим не закінчилися.

Нагадаємо, що Жванія розповів, як Турчинов, Порошенко і Яценюк «здали» Крим Росії.

Захар Подкідишев

Новини

Популярні теми форуму

analytics