Close button

На експортному ринку ціна пшениці перевищила максимум

На експортному ринку ціна  пшениці перевищила максимум

Зростанню цін на українське зерно, зокрема, сприяє подорожчання російських зернових через складнощі з поставками, повідомляє УНИАН.

Вартість української пшениці на експортному ринку в січні поточного року перевищила шестирічний максимум. Про це повідомляють аналітики «АПК-Інформ».

Зокрема, ціни пропозиції на пшеницю з відвантаженням через глибоководні порти України за станом на 4 січня досягли 268 доларів за тонну, тим самим перевищивши 6-річний максимум в 265 дол. / Т, який фіксувався на початку січня 2015 року.

«Підтримку цінам надають високий попит імпортерів на тлі наближення обсягів експорту пшениці з України до узгодженого меморандуму граничного значення, а також істотне подорожчання російських зернових і складності з їх відправкою за поточними контрактами через, які раптово почалися затримки огляду вантажів митною службою на термін до 10 днів при оформленні зерна на ж / д відправку в сторону прибалтійських і південних портів », - йдеться в повідомленні.

Також зростання цін сприяють складності з формуванням партій потрібних обсягів зважаючи стримування продажів аграріями і подорожчання зернових на світових майданчиках.

Новини

Популярні теми форуму

analytics