Close button

Найгірші смартфони 2020 року

Найгірші смартфони 2020 року

Всі анонси, заплановані на 2020 рік, відгриміли, всі продукти випущені. Всіх їх можна розділити на успішні і невдалі, повідомляє Andro News.

Дещо було відверто провальним і крім негативних емоцій нічого не викликало. Пропонуємо згадати кілька невдалих розробок або дивних витівок з боку виробників смартфонів, які лягли тінню на бренд.

Nokia 8.3

Буде чимало тих, хто вважатиме дивним, що добірку починаємо з Nokia 8.3. Апарат вийшов прохідним і мало хто в наших краях звернув увагу на нього. І для прохолодного прийому були всі підстави. Основний упор в новинці робили на всеїдності 5G, тобто смартфон здатний ловити мережі 5G по всьому світу, незалежно від частот і бандів. Для більшості з нас і більшої частини світу всеїдність Nokia 8.3 не так вже й важлива, тому мало хто всерйоз зацікавився апаратом.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 1

Але почалося все з того, що анонс Nokia 8.3 відбувся в березні 2020 року і компанія вже тоді заявила, що на прилавках магазинів він з'явиться тільки влітку. Навіщо потрібно було поспішати представляти новинку, якщо її вихід відклали мінімум на три місяці? Відповідь на це питання знає тільки HMD Global, але компанія не стала озвучувати причини затримки. Але дуже схоже, що в справу втрутився останній фільм «бондіани».

Вся справа в тому, що вихід чергового фільму про Джеймса Бонда «Не час помирати» перенесли. А HMD Global став «офіційним телефонним партнером» фільму і промо-кампанія Nokia 8.3 будувалася навколо кінострічки. Ось і довелося фінно-китайському бренду відкласти вихід смартфона на довгий термін - в продаж він надійшов у вересні, через півроку після релізу.

Навіть нечисленна армія шанувальників бренду Nokia не стала чекати виходу смартфона і викреслила його зі списку покупок. Час було втрачено і в цілому непоганий апарат був «злитий» самим виробником, продажі виявилися мізерними.

Microsoft Surface Duo

Microsoft не проти знайти собі місце в світі Android-смартфонів. Чергова спроба - випуск Surface Duo, що позиціонується як складаний смартфон, який повинен був заново винайти досвід взаємодії з додатками.

Це пробна куля створити записну книжку з майбутнього. Але у нього виявилося кілька серйозних недоліків. По-перше, він дорогий. По-друге, це іграшка для гиків. По-третє, модель випускалася в поспіху і рясніла серйозними недоліками, перш за все, на рівні софта.

Цікаво, що сам Microsoft хвалився тим, що на створення Surface Duo було витрачено п'ять років і близько мільярда доларів. І те, і інше виглядає як щось неймовірне, що не виправдало надій з оглядкою на те, що в підсумку вийшло. До смартфону можна відноситься виключно як до тестового пристрою для обкатки інтерфейсів для апаратів з гнучкими дисплеями. Але ніяк не до комерційного продукту.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 2

Він підійде тільки бідним гікам і нікому більше. Прошивка тут крива. У теорії будь-який додаток тут можна було розтягнути на два екрани. Але фішка в тому, що утиліт, що підтримують два дисплея, практично немає. Той софт, який був створений Microsoft під Surface Duo пропонує надумані й марні по суті сценарії використання другого екрану. В результаті ніякої переваги в наявності другого дисплея немає, ніякої логіки в його присутності не виявилося.

Немає ніяких причин виправдати вихід і вартість Surface Duo. За цінник в $ 1400. користувачам запропонували апарат з сирим софтом, мінімальною кількістю програм, які підтримуються, без NFC, швидкої і бездротової зарядки.

Escobar Fold 2

Напевно, багато хто чув ім'я Пабло Ескобара, наркоділка з Колумбії. У нього було кілька братів і один з них, Роберто, який брав участь у справах наркокартелю. У чому «братику» йому не відмовиш, так це в бажанні епатувати, «колобродити» і прагненні заробляти шахрайським шляхом. У 2019 був представлений Pablo Escobar Fold 1, який отримав гнучкий дисплей і низький цінник в $ 349. За фактом компанія планувала продавати під своєю маркою Royole Flexpai.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 3

Навряд чи перший наркосмартфон користувався попитом, але це не завадило ділкам зробити другу спробу обвести навколо пальця наївних користувачів. У 2020 році був представлений Escobar Fold 2 і тепер шахраї діяли з розмахом - видавати за свій продукт намагалися Samsung Galaxy Fold, чий корпус прикрили золотистою плівкою. А ще й встановили низький прайс - $ 400. За умови, що перший складаний смартфон Samsung коштував $ 1980.

Це була чистої води афера в спробі по-швидкому і легко зібрати гроші. Благо обдурювання незабаром розкрили і багато швидко розкусили, що ніхто і не збирався їм задарма перепродувати смартфон. Гроші авантюристи взяли, а ось мобільник обдурені користувачі не отримали.

Motorola Razr

В середині 2000-х назва Motorola Razr асоціювалося виключно зі стильною і модною розкладачкою, яку хотіли отримати багато. Для свого часу апарат став іконою стилю і однією з легендарних моделей. В кінці 2019 року Motorola, ведена рукою Lenovo, вирішується відродити розкладачку, але вже давши їй гнучкий дисплей. На тлі того ж Galaxy Fold новинка виглядала виграшніше і привабливіше, як по виконанню, так і за ціною.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 4

Але досить посереднє виконання, конструкційні недоліки і низька якість гнучкої матриці не дозволили Motorola Razr завоювати популярність. Смартфон відверто хейтять, а журналісти доклали руку до того, щоб зробити апарату гучну антирекламу. Охочих купити його виявилося небагато. Згодом компанія спробувала розпродати його на третину дешевше, але і це не стало спонукальним моментом для його покупки.

Сама Motorola не змогла змиритися з тим, що її продукт відкинули і пізніше випустила Moto Razr 5G, але на той час вийшов Galaxy Z Flip, який коштував дешевше і за якістю виконання перевершував продукт Motorola. Ніяких вагомих причин купувати Moto Razr 5G не знайшлося і низькі продажі показали, що фанати легендарної Motorola давно закінчилися, особливо серед тих, хто готовий купувати дорогі пристрої.

Samsung Galaxy Note 20

Серія Galaxy Note завжди асоціювалася як преміальна і статусна. Але в 2020 році багато чого змінилося. Galaxy Note 20 не перевищував моделі S-серії по набору якостей. Єдина принадність смартфона - стилус S Pen. Незважаючи на флагманський статус, апарат запропонував дисплей з частотою 60 Гц і камеру з 3-кратним гібридним зумом. І це за умови, що той же дешевший фанатський Galaxy Note 20 FE має 120-Гц екраном, трохи більшої місткості батарейкою і камерою з підтримкою 3-кратного оптичного зуму.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 5

У випадку з Galaxy Note 20 виробник запропонував заплатити на $ 300 більше, ніж за Galaxy S20 FE тільки за 8 Гб оперативки проти 6 Гб, підтримку S Pen і можливість знімати ролики в дозволі 8К. Чи варті ці переваги того, щоб платити за них більше? Думаю, що багато хто відповість негативно і пригадають, що в смартфоні за $ 1000 компанія примудрилася ще й запропонувати пластикову тильну панель, що не компенсувало здешевлення матеріалів якогось кілер-фічея.

Motorola Edge Plus

Якщо подивитися на модельний ряд Motorola останніх років, то в очі впадало, що там не було флагманів. В основному компанія «обробляла» середній і бюджетний сегменти. Останнім топовим продуктом став Motorola Moto Z2 Force на Snapdragon 835, який побачив світ у 2017 році. В результаті майже три роки флагманів у Motorola не було, які б уособлювали «най-най» в області смартфонобудуванні.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 6

Після досить тривалої паузи компанія в 2020 році викотила Moto Edge +. Смартфон вийшов цікавим за сукупністю якостей, але, якби не одне але. Уже під час анонса флагмана компанія заявила про те, що гарантує прихід тільки одного великого оновлення Android для Moto Edge +. Мінімальний термін підтримки смартфона викликав шквал критики з боку фахівців і користувачів.

Схаменувшись під натиском невдоволення, Motorola пізніше пообіцяла, що флагман отримає два поновлення до актуальної версії зеленого робота. Але задобрити користувачів не вдалося, потенційні споживачі відвернулися від апарату з цінником близько $ 1000.. Це приклад того, як своїми непродуманими і необачними діями компанія власноруч поховала в цілому цікавий смартфон.

OnePlus Nord N10 5G і OnePlus Nord N100

У минулому році OnePlus остаточно позбулася іміджу компанії однієї моделі і змінила бізнес-стратегію. Вона почала розширювати лінійку смартфонів і кинулася освоювати середній сегмент. Після випуску OnePlus Nord, який дозволяв компанії почати гру в середньому класі, вона випустила вже зовсім бюджетні рішення OnePlus Nord N10 5G і Nord N100.

Смартфони, які не змогли: гірші смартфони 2020 року - фото 7

На жаль, моделі стали відверто прохідними і смутними. За OnePlus Nord N10 5G просили трохи менше, ніж за OnePlus Nord, але його позбавили OLED-дисплея, додаткової камери для селфі і запропонували простий чіп. А OnePlus Nord N100 став і зовсім практично клоном Oppo A53 при посередній основній камері. Новинки дуже швидко загубилися на тлі конкурентів і навіть престиж марки не дозволив їм гідно виступити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics