Close button

У США "швидким" дозволили не забирати пацієнтів з низьким шансом вижити

У США "швидким" дозволили не забирати пацієнтів з низьким шансом вижити

У США на початку року різко погіршилася ситуація з поширенням коронавірусу. У Лос-Анджелесі лікарні переповнені, бригадам швидкої допомоги наказали обмежити споживання кисню і припинити перевезення пацієнтів з низькими шансами на виживання, повідомляє Страна.

Про це пише Washington Post.

"Багато лікарень досягли критичної точки й змушені приймати дуже жорсткі рішення щодо догляду за пацієнтами", - заявила репортерам директор окружних служб охорони здоров'я Христина Галі.

Втім, за її прогнозами, надалі ситуація продовжить погіршуватися. Зараз відділення невідкладної допомоги та відділення інтенсивної терапії заповнені людьми, які заразилися коронавірусом на День Подяки, однак різдвяний сплеск ще не настав.

В цілому кількість госпіталізацій по всій країні досягає рекордних показників. При цьому служба охорони здоров'я США повідомляє, що багато відділень невідкладної допомоги перестали набирати нових лікарів на початку пандемії, коли американці явно уникали лікарень, щоб триматися якомога далі від коронавірусу. Тепер, коли хворим потрібні десятки тисяч лікарняних ліжок, молоді лікарі швидкої допомоги не можуть знайти нікого, хто б їх найняв.

Федеральні чиновники охорони здоров'я відхилили пропозицію розширити постачання вакцини в країну, змінивши схему приймання двох доз і відклавши повторну вакцинацію більшості людей. Деякі експерти стверджують, що одна доза вакцини як і раніше забезпечує захист, і мільйони американців могли б отримати вакцину раніше, якби інші залишилися без повторної. Але директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні С. Фаучи назвав цю ідею "загрозливою небезпекою".

Новини

Популярні теми форуму

analytics