Close button

Міжбанк: ринок втомився від "шторму"

Міжбанк: ринок втомився від "шторму"

На відміну від двох попередніх днів, сьогоднішня торгівля на міжбанківському валютному ринку - спокійна, без різких коливань, повідомляє Курс Украины.

Створюється враження, що ринок втомився від «шторму», який спостерігався в понеділок і вівторок, і вирішив трохи відпочити. Продавців більше, ніж покупців, і тому котирування повільно знижуються. Але бажаючих купити вистачає, тому є надія, що сьогодні допомога Національного банку не знадобиться.

Готівковий ринок сьогодні вирішив «жити власним життям». У той час, як безготівковий долар дешевшає, цінник на готівкового «американця» поповз вгору. Ще вранці столичні оптові обмінні пункти продавали долар за 28,40-28,41 гривень, а до кінця обідньої перерви його вартість зросла до 28,45-28,47 гривень. Оператори готівкового ринку пояснюють це тим, що напередодні "довгих" різдвяних вихідних багато хто намагається «піти в валюту», щоб не ризикувати. В результаті різниця між ціною готівкового та безготівкового долара виросла до 20 копійок.

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні різко пішов вгору, досягнувши позначки 1,2348 долара за євро. Перемога представників демократичної партії на виборах в Сенат США від штату Джорджія дає ринку сигнали подальшого ослаблення американського долара. На готівковому ринку євро трохи виріс слідом за готівковим доларом. Вранці євровалюту в Києві продавали за 34,70 гривень, а після обіду - вже за 34,75-34,78 гривень.

Вартість російського рубля на світових ринках сьогодні коливається від 73,40 до 74 рублів за долар. Станом на 15:00 рубль торгується у вузькому діапазоні 73,60-73,70 рублів за долар. У столичних обмінних пунктах готівковий рубль, як і вчора, продають сьогодні за 3,78-3,80 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics