Close button

Малюська допускає зміну Конституції "через Ситника"

Малюська допускає зміну Конституції "через Ситника"

Для того, щоб призначити нового директора Національного антикорупційного бюро України, може знадобитися внесення змін до Конституції, повідомляє Деловая столица.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Коментуючи кадрові призначення в "антикорупційному блоці", які повинні відбутися в новому році, він нагадав, що призначення діючого директора НАБУ Артема Ситника і ряд положень відповідного закону визнані КСУ неконституційними "у зв'язку з тим, що Конституція не містить повноважень президента по призначенню директора НАБУ ".

"Пропуск в регулюванні доведеться заповнити в цьому році. Зроблено це буде або (план А) змінами до Конституції (і тоді президент поверне втрачені повноваження), або (план Б) врегулюванням статусу НАБУ як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, на кшталт НАПКА" - написав глава Мін'юсту сьогодні на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що затвердження нової процедури обрання директора НАБУ "означає, що по цій процедурою потрібно буде проводити конкурс на нового директора НАБУ".

"З огляду на складність і політизованість наведених вище питань, навряд чи відбір буде відбуватися раніше осені-зими", - додав він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics