Close button

В Україні з'явилися нові категорії транспорту

В Україні з'явилися нові категорії транспорту

Всі транспортні засоби, які пересуваються дорогами України, діляться на категорії, повідомляє Автоцентр.

Керувати ТЗ можна при наявності відповідного посвідчення водія і з встановленого на законодавчому рівні віку. Однак час від часу класифікація змінюється, поповнюючись новими категоріями.

Вся справа в тому, що автомобільна промисловість не стоїть на місці і випускає все нові транспортні засоби. Деякі їх види не підпадають ні під одну з існуючих груп. У зв'язку з цим уряд оновило Класифікацію і Єдині вимоги до конструкції і техстану колісних транспортних засобів. Зокрема, в Україні ввели нову категорію - L1е - L7е (мототехніка). Крім того, легкові автомобілі та автобуси розділили на класи М2 і М3.

«На сьогоднішній день в Європі з'явилося безліч транспортних засобів, що відносяться до категорій і підкатегоріями, які відсутні в українському законодавстві, і тому не можуть імпортуватися в країну і використовуватися на дорогах загального користування. Особливо це стосується категорії L, де велике число моделей має електричний мотор і підвищену мобільність, що особливо важливо для великих міст. Прийняте урядом рішення актуалізує українську нормативно-правову базу, наближаючи її до європейських сучасним стандартам », - зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics