Close button

Голубовська відповіла на фейк про зміни в лікуванні COVID-19

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська обурилася повідомленнями в ЗМІ про нібито виключення з протоколу лікування коронавируса в Україні препарату "тоцілізумаб", повідомляє Обозреватель.

За її словами, журналісти не вникли в суть змін, які дійсно внесли в документ фахівці Міністерства охорони здоров'я (МОЗ), і дезінформували людей. Про це професор, доктор медичних наук написала в пості на Facebook.

"Не хочеться псувати святкові дні, але коли ж припиниться цей потік нескінченного брехні? Зрозуміло, що ніхто в суть вникати не буде, за рідкісним винятком, тому і маніпулювати можна, як завгодно", - заявила вона.

Голубовська, яка також брала участь в розробці протоколу, підкреслила, що "тоцілізумаб" з нього не прибирали, як і імуноглобуліни - так вимагали у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Також лікар зазначила, що оновленням протоколу будуть займатися тільки фахівці, які беруть участь в лікуванні хворих - "кожен у своїй частині лікувального процесу".

"А не чиновники, навіть якщо вони з" міжнародніх організацій ". Принаймні, я на це сподіваюся", - підсумувала Голубовська.

xwsrzo60_o_big.jpg

Марина Лисничук

Новини

Популярні теми форуму

analytics