Close button

У Литві обговорюють "паспорт імунітету"

У Литві обговорюють "паспорт імунітету"

У Литві обговорюють доцільність створення так званого "паспорта імунітету" для осіб, які добровільно вакцинувалися проти коронавіруса або нещодавно перехворіли, повідомляє Европейская правда.

Про це заявила прем'єрка країни Ингрида Шимон, пише "Європейська правда".

"На такий документ зможуть претендувати не тільки люди, які вакцинувалися, а й особи, які хворіли і мають антитіла до вірусу. Ми обговорюємо це питання з експертною радою, але поки не маємо готового рішення", - зазначила прем'єрка.

За її словами, введення такого документа було б справедливим кроком, тому що зараз до людей, які перехворіли і принаймні деякий час не ризикують заразитися і заразити інших, застосовуються такі ж карантинні обмеження, як і до всіх громадян.

Нагадаємо, раніше французький уряд пропонував проект, згідно з яким невакцинованим людям могли заборонити відвідувати громадські місця під час надзвичайної ситуації в сфері охорони здоров'я - але після гучної критики був змушений відкласти його.

Іспанія збирається створити реєстр людей, які не захотіли вакцинуватися від коронавируса, хоча в цілому вакцинація є добровільною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics