Close button

Великобританія послабила санкції проти Криму

Великобританія послабила санкції проти Криму

Великобританія, яка вийшла в лютому минулого року з Євросоюзу, послабила санкції проти Криму. Про це повідомляється в генеральної ліцензії, опублікованій на сайті уряду Сполученого Королівства, повідомляє Капитал.

Великобританія дозволила передавати ГУП «Кримські морські порти» транзитні платежі за прохід своїх суден через Керченську протоку і їх стоянку: якщо судно за екстрених причин заходить в один з портів, воно повинно за це заплатити. Відповідно до санкцій ЄС, операторам заборонено проводити будь-які платежі за послуги портів Керч або Севастополь.

«Відповідно до ліцензії INT / 2020/059 особи можуть здійснювати оплату з незаморожених коштів державному унітарному підприємству Республіки Крим«Кримські морські порти»за послуги, що надаються в портах Керченського рибного порту, Ялтинського торгового порту і Євпаторійського торгового порту, а також за послуги, що надаються «Держгідрографією» (філія ГУП «Кримські морські порти») і портовими терміналами «Кримських морських портів», - йдеться в документі.

Ліцензія вступила в силу 1 січня.

Особи, які мають намір здійснити платіж ГУП «Кримські морські порти» за портові послуги, повинні попередити про це OFSI (Office of Financial Sanctions Implementation) - британського регулятора, який контролює дотримання режиму санкцій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics