Close button

Як заробити перший мільйон: кращі поради

Як заробити перший мільйон: кращі поради

Найпростіший спосіб почати заробляти - завести потрібні зв'язки і знайомства. Але це ніколи не відбувається випадково. Щоб сформувати корисний коло спілкування і відкрити дійсно прибуткова справа, потрібно володіти певними якостями і звичками. Розповімо тобі, якими саме, повідомляє MEN's LIFE.

Розбагатіти не так вже й складно, способів багато. Саме тому серед успішних і багатих зустрічаються різні особистості, в тому числі не найприємніші. Однак це не означає, що всі мільйонери мають поганим характером і поганими звичками. Серед них повно відкритих, доброзичливих, товариських людей, що можуть викликати прихильність до себе кого завгодно. Крім товариськості, важливі й інші якості: працьовитість, практичність, сміливість і так далі. У цій статті ми зібрали кращі поради, що точно допоможуть тобі наблизитися до першого мільйону.

Якось один мільярдер зізнався на інтерв'ю: якби йому довелося починати шлях до успіху з самого початку, він би не шукав складних способів. Просто роздобув би десь п'ятсот доларів і купив хороший костюм. У цьому костюмі він ходив би на різні заходи, де можна зустріти успішних бізнесменів. І хтось із них напевно запропонував би йому роботу його мрії. Або дав слушну пораду.

Інший підприємець, що досяг величезних висот у продажу товарів, розкрив секрет свого успіху. Головною його причиною стала книга Дейла Карнегі «Як завойовувати друзів і впливати на людей». Стартовий капітал бізнесмен отримав, працюючи водієм лімузина. І просто застосовував поради з цієї книги на практиці. Наприклад, він ніколи не ставив людям односкладових питань, які припускали короткий відповідь. Замість «Ким ви працюєте?» він запитував: «Чим ви займаєтеся?». Всі люблять говорити про себе. Тому клієнти з полюванням вступали в бесіду з водієм і залишали щедрі чайові.

Спілкування - запорука успіху, впевнені власники всіх топових світових компаній. Допомога і хороші поради не падають на голову просто так. Але вони обов'язково з'являться, якщо вибудувати контакти з правильними людьми. Знайди з ними спільну мову - і вони самі запропонують щось корисне і дійсно важливе. Те, що допоможе тобі швидше досягти успіху.

Отже, як же стати тим, хто цікавий багатим і успішним? І як самому наблизитися до цього статусу? Є кілька секретів, що підійдуть і природженому лідеру, і тому, хто я жодного разу не розвинути в собі лідерські якості.

1. Не припиняй навчатися

Отримувати нові знання і свіжі ідеї необхідно постійно. Топові бізнесмени сучасності, як один, радять читати і слухати все що можна про досвід успішних людей. Не варто ігнорувати нонфікшен-літературу, що вчить мудрості, навичкам спілкування і іншим корисним якостям. Доларовий мільярдер Марк Кьюбан вважає, що покупка хорошої книги - найкраща інвестиція, що завжди окупається. А гендиректор Dropbox Дрю Х'юстон стверджує, що присвячує читанню книг про бізнес кожні вихідні.

2. Працюй над собою

Щоб знайти підхід до розумних, заповзятливим і креативним людям, потрібно і самому прагнути стати таким. Як вже було сказано, необхідно більше вчитися, читати, аналізувати отриману інформацію і переймати корисний досвід. Важливо оточувати себе гідними людьми і безперервно працювати над собою, щоб відповідати такому колі спілкування.

3. Просто працюй

Не чекай, що гроші відразу поллються на тебе рікою. Спочатку доведеться добре попрацювати. Працьовитість - дуже важлива риса. Як і вміння діяти в команді. Потрібно забути про власний его і стати її невід'ємною частиною. Намагатися досягти кращих результатів у своїй справі і працювати на перспективу, а не на миттєве збагачення.

4. Ризикуй

Ні в якому разі не можна боятися ризикувати. Намагайся дати кожній цікавою можливості шанс. Ніколи не знаєш, яка приведе до успіху. Також це завжди хороший досвід. Тих, хто не боїться ризику, більше поважають. Звичайно, не варто необдумано піддаватися азарту абсолютно у всіх ситуаціях. Але часто ризикувати просто необхідно.

5. Знайди відповідне справу

Варто вибирати дійсно перспективну область. Таку, в якій ти зможеш повністю реалізувати свій потенціал. Ту, де є можливість заробити. Тому сміливо можеш вибирати актуальну і сучасну сферу.

6. Добре вибирай компанію

Роздумуючи між більш високою посадою в сумнівній фірмі і низькою в престижній, віддавай перевагу другому. Солідна компанія з бездоганною репутацією - кращий пункт для твого резюме. До того ж такі дають своїм співробітникам великі перспективи кар'єрного росту та інші можливості.

7. Стати експертом

Щоб відкрити більше дверей, як слід розберися в своїй області. Вивчи максимум інформації і поділися нею з іншими. Наприклад, через статті, пости або відео в тематичному блозі. Соціальні мережі допоможуть тобі встановити контакт з однодумцями.

8. Знайди кілька джерел доходу

Щоб відкрити свою справу, потрібен чималий капітал. Важко зібрати його, працюючи на одній роботі. Подумай, як заробляти більше? По-перше, це можна робити на блозі, консультаціях, тренінгах. По-друге, на інвестиціях. Можливо, ти міг би надавати якісь послуги. Шукай різні способи.

9. Не витрачай гроші

Щоб примножити дохід, варто скоротити витрати. Намагайся відкладати хоч трохи, але регулярно. Направ максимум сил і уваги на саморозвиток, щоб не було часу витрачати гроші даремно.

10. Вір у успіх

Немає нічого неможливого. Обов'язково вір в це. Чи не орієнтуйся на те, чого домоглися успішні підприємці. А дивись на те, як вони всього досягли. Ти побачиш, що все проходили через однакові труднощі.

Ніхто не починав відразу з величезного підприємства з сотнями співробітників і десятками мільйонів доларів обороту. Хтось, як Ерік Шмідт або Стів Балмер, роками працювали в одній компанії, щоб потім її очолити. Інші, як Річард Бренсон і Майкл Делл, торгували першими товарами поштою або в своїй кімнаті в гуртожитку. Величезна мережа Walmart починалася з крихітного магазинчика в провінції.

Тому не бійся починати з нуля. Не відкладай успіх на майбутнє. Якщо у тебе є можливість, відкривай свою справу якомога раніше. Щоб напевно досягти успіху, не забувай про перераховані вище поради.

Новини

Популярні теми форуму

analytics