Close button

Ідеальний тандем: як підібрати закуску до міцного алкоголю

Ідеальний тандем: як підібрати закуску до міцного алкоголю

Чим можна закушувати пиво або вино, знають навіть ті, хто ці напої ніколи не пив. До пива - чіпси, до червоного вина - м'ясо, до білого - рибу ... А що підійде, наприклад, до віскі? Решта алкоголь теж вимагає особливого підходу. З міцних спиртних поєднуються не всі страви. Розповімо тобі, як не помилитися з закускою, повідомляє MEN's LIFE.

Культура вживання міцного алкоголю різноманітна. І м'ясні гурмани, і любителі рибних страв, і вегетаріанці знайдуть для себе ідеальне поєднання напою і їжі. Перед тобою найвдаліші тандеми спиртного і закуски.

ром

%D1%80%D0%BE%D0%BC.jpg

Карибський нектар, який так любили пірати, тепер популярний і у нас. Але, навіть не дивлячись на популярність рома, не всі знають, як його пити. В ідеалі подавати не просто охолоджений напій, а кинути в склянку пару кубиків льоду. Це трохи пом'якшить вогненний смак і зробить смакування більш приємним. Це особливо важливо тому, що ром не прийнято закушувати. Ніяких рибних і м'ясних страв, солоних і гострих закусок. Як би деякі любителі не відстоювали тандем пекучого нектару і шашлику, або не рекомендували закушувати його креветками - знавці проти таких поєднань.

Допускаються хіба що фрукти. Ром прекрасно поєднується з солодкими тропічними смаками: ананасом, кокосом, папайей. Авокадо, до речі, теж підійде. Фрукти можна посипати корицею, щоб зробити більш пряними. А якщо ром все ще обпікає, з ним можна зробити якийсь коктейль. На основі цього алкоголю існує безліч смачних рецептів з додаванням фруктових соків і рослинного молока.

коньяк

%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8C%D1%8F%D0%BA.jpg

Цей напій теж не прийнято закушувати. Традиція пити його з лимоном, що тягнеться ще з минулого століття, грубим чином порушує головне правило: коньяку не потрібна закуска. У нього такий тонкий букет, що смаки будь-якої їжі, особливо різкі кислі цитрусові, запросто перебивають його. Також часто до коньяку подають фрукти, темний шоколад, твердий сир, маслини або морепродукти. Справжні поціновувачі вважають такі поєднання збоченням. І дозволяють собі доповнювати чарку тільки міцною кавою і сигарою. Хороший тютюн, дорогий коньяк і чорна кава - воістину чоловіче поєднання. Але, якщо смак коньяку для тебе занадто різкий, можеш сміливо порушувати правила і вибирати одну з перерахованих вище закусок.

віскі

%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8.jpg

Воно прийшло до нас з далеких шотландських країв, де суворі сіверяни споконвіку закушували віскі простою їжею. Свіжа дичину тільки з багаття, яловичий язик, копчений лосось - нескладні і разом з тим ароматні пікантні страви. Також віскі добре поєднується з устрицями, особливо трав'яні сорти. Будь-яке м'ясо і морепродукти будуть просто ідеальним доповненням до келиха благородного алкоголю. А от фрукти не дуже підійдуть. Щоб розкуштувати багатий смак напою, його слід пити правильно. Перед подачею пляшку трохи охолоджують, струшують і наливають нерозбавлений алкоголь (як в Ірландії) або додають содову (за традиціями шотландців). Віскі п'ють маленькими ковтками, кожен трохи затримують у роті, щоб повною мірою насолодитися прекрасним букетом.

горілка

%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B0.jpg

З чим тільки не п'ють настільки популярний в наших краях обпалює напій. Як показує практика, в разі необхідності закусити горілку можна чим завгодно. Ну крім, мабуть, солодощів. З цукерками і печивом сорокаградусної пиття не дуже поєднується. Не радимо навіть пробувати. А ось бутерброд зі свіжим бородінським хлібом, жирним салом і часником - зовсім інша справа. Або картопля з оселедцем, запашним кропом і цибулею. Чи не найкраща закуска до горілки!

Взагалі існує ціла система, як правильно закушувати сорокаградусний напій. Щоб застілля з горілкою пройшло на ура, потрібно пробувати все страви в правильному порядку, від гарячих до холодних. Почати варто з найбільш поживних. Зазвичай це м'ясо або риба. Після першої стопки така їжа зніме неприємний післясмак і не дасть відразу сп'яніти.

Коли трохи наситишся, можна перейти до обволакивающим страв. Це всілякі супи, салати, а також гострі закуски. Вони допоможуть довше протриматися в тверезому стані і закріплять приємні смакові відчуття. Але не переходь до салату відразу після м'яса. Витримай хоча б невелику перерву.

І вже наступні стопки можна закушувати маринованими грибами, квашеними огірками, помідорами, капустою та іншими маринадом. Квашені і мариновані овочі дуже добре поєднуються з горілкою. І будь-яка закуска до неї стане ще смачніше, якщо додати колечко цибулі і трохи скропити оцтом. Подібні гостро-солені смаки, поєднання гарячих і холодних текстур їжі і обпалює напій створюють непередаване поєднання, яке здатне принести шанувальникам справжнє блаженство. Ці ж правила поширюються на всі подібні напої: самогон, ракію і інші.

Текіла

%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B0.jpg

Головне правило вживання текіли - закусити солоним і гострим. Перед ковтком вогняного мексиканського напою потрібно з'їсти щіпку солі. А після - скибочку лайма чи лимона. Кориця і апельсин теж підійдуть. Хоча самі мексиканці п'ють текілу без жодних ритуалів, просто так. Коли вже зовсім не під силу, роблять ковток сангріта. Це апельсиново-гранатовий або томатно-апельсиновий сік, приправлений перцем. З «нетрадиційних» закусок особливо виділяються смажені морепродукти з гострим соусом. Хоч і не за правилами, зате дуже смачно!

лікер

%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D1%80.jpg

Це спиртне нікого не залишає байдужим. Одні дуже люблять його за солодкуватий, навіть нудотний смак, підкреслений освіжаючими нотками трав. Інші ненавидять і порівнюють з сиропом від кашлю. Такий багатий букет поєднується не з будь-якої їжею. Деякі трав'яні настройки - самбуку, Бехеровка, Егермейстер - взагалі не прийнято заїдати. Їх п'ють чистими, розбавляють з водою і льодом або покращують ними смак кави або чаю. Якщо дуже хочеться закусити, класичний скибочку лимона з дрібкою кориці стане кращим варіантом. Більш нудотні, десертні сорти потребують солодкої закуски. Вишневий лікер буде ще смачніше, якщо взяти до нього зацукровану вишню. Смак ванільного підкреслить така ж випічка.

Джин

dzhin.jpg

Ялівцева горілка родом з Голландії має дуже пекучим смаком. Тому її частіше п'ють упереміш з тоніком. Джин-Тонік - вічна класика барів і клубів. Коли англійці тільки придумали цей коктейль, він настільки полюбився завсідникам питних закладів, що швидко став одним з найбільш часто вживаних напоїв в світі. І до нього, і до чистого джину підійдуть оливки, лимон або маринована цибуля. Ці кисло-гострі смаки ідеально доповнюють міцний ефект алкоголю.

абсент

%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%82.jpg

Це найміцніший алкоголь в світі, «потужність» якого може досягати 80 градусів. Тому здатністю випити келих абсенту, що не запивши і не закусивши, можуть похвалитися небагато. Ще з дев'ятнадцятого століття тягнеться традиція робити з нього досить мудрий коктейль. Крім самого абсенту і келиха, для нього буде потрібно цукор-рафінад, запальничка та спеціальна ложка з дірочками. У неї поміщають кубик цукру і розташовують над порожньою склянкою. Зверху потрібно акуратно налити смарагдовий напій і підпалити. Вийде високоградусна карамель, яка стече в стакан. У пропорції один до трьох її розбавляють водою і п'ють.

Але настільки морочитися в стилі аристократів минулих століть необов'язково. Щоб отримати аналогічний ефект, досить розвести у воді звичайний цукор і змішати цей сироп з абсентом. Або просто розбавити його водою в рівних пропорціях і пити так. Закуски пропонуються специфічні. Французи вважають за краще заїдати абсент кислими фруктами (апельсини, яблука, виноград), оливками або сиром з цвіллю. З більш класичних варіантів смак коктейлю добре відтіняє чорний шоколад.

Новини

Популярні теми форуму

analytics