Close button

Топ-10 найбільш безглуздих продуктів

Топ-10 найбільш безглуздих продуктів

Досвідчені спортсмени знають: харчування набагато важливіше, ніж тренування і спортивні добавки. Ти можеш займатися кожен день, але не скинеш вагу і не досягнеш високих результатів, якщо харчуєшся аби як. Яка ж їжа гальмує тебе на шляху до мети, повідомляє MEN's LIFE.

Навіть не обов'язково професійно займатися спортом, щоб помітити вплив неправильного харчування. Існує безліч «порожніх» продуктів, які не тільки не приносять організмові ніякої користі, але і не насичують. Якщо ти будеш їсти таку їжу, то не отримаєш досить енергії, набереш зайву вагу і можеш заробити проблеми зі здоров'ям. Хоч деякі продукти з цього списку і здаються цілком корисними, на ділі ж все це - «порожні» калорії, які не варто купувати.

1. Йогурт з добавками

%D0%B9%D0%BE%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%82%20%

Смачний молочний десерт - справжня цукрова «бомба». На 100 г продукту припадає до 20 г цукру, що дуже багато. Відповідно, перекус йогуртом викликає стрибок інсуліну і подальше відкладення запасів жиру. Все це навантаження на органи, судини і здоров'я в цілому.

2. Дієтичне печиво

dieticheskoe_pechene.jpg

Десерти з 0 калорій - одна з найбільш непотрібних речей на полицях супермаркетів. Якщо вже є щось смачне, то воно повинно містити корисну клітковину і жири. Так ти хоча б вчасно відчуєш ситість і уникнеш переїдання. А дієтичні кренделі і галети можна їсти кілограмами, не отримуючи насичення. А коли в них ще й багато солі, це призводить до захворювань кісток, суглобів, нирок і інших органів.

3. Рисові хлібці

%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%

Низькокалорійні продукти «обманюють» твій організм. Створюється враження, що ти з'їв дуже багато. Але повна відсутність калорій і корисних мікроелементів в хлібці не дозволяє їм якісно насичувати шлунок. Через це зростає рівень цукру в крові. І досить сильно, глікемічний індекс таких «здорових продуктів» - 91. Тоді як у чистій глюкози він дорівнює 100.

4. Рафіноване борошно вищого гатунку

%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%B0.jpg

Таке борошно, а також всі хлібобулочні вироби з нього (по суті 99% магазинної випічки) абсолютно марны. У ній відсутні натуральні волокна, зародки пшениці і вітаміни. Все, що є, - калорії, які можуть привести до ожиріння.

5. Вівсяні пластівці

%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BD%D1%8B%D0%

Дуже калорійна їжа з підвищеним вмістом вуглеводів. Сахариди в складі пластівців змушують підскакувати інсулін. А він в свою чергу сприяють відкладенню жирових запасів. Тому зловживання вівсянкою веде до набору ваги.

6. Горіховий мікс

%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B2%D1%

Самі по собі горіхи корисні. Але якщо виробник поліпшив їх смак за допомогою солодкої або солоної присипки, замість користі ти отримаєш шкоду. У підсумку виходять звичайні цукерки з горіхами, а не натуральний ситний перекус. Вони можуть викликати проблеми з травленням і печінкою. Також варто звертати увагу на склад таких наборів. Найчастіше в них багато арахісу. А з ним не варто переборщувати. Зловживання арахісом шкодить травній системі і суглобам. Також є ризик індивідуальної непереносимості.

7. Протеїновий батончик

%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%

З точки зору складу, такі батончики краще звичайних цукерок, так як містять корисний білок. Але в них також досить вуглеводів і жиру. А це калорії, які провокують набір ваги, якщо їх відразу ж не спалити. А ще навантажують шлунок і кровоносну систему. Якщо ти не дуже активно займаєшся спортом і тобі не потрібна додаткове підживлення для закриття білково-вуглеводного вікна, протеїнові батончики купувати не варто.

8. Спортивні коктейлі

%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%

Вони теж потрібні тільки тим, хто дуже активно займається спортом і хоче набрати масу. У Спортпіт міститься багато цукру, електролітів та інших інгредієнтів, які абсолютно не потрібні твоєму організму при звичайних навантаженнях. Часте вживання таких шейків призводить до збільшення зайвої ваги. Щоб його не набирати, краще віддавати перевагу звичайній воді.

9. Дієтичні газовані напої

gazirovka.jpg

У певному сенсі цукрозамінники навіть шкідливіше звичайного цукру. Адже вони не дають взагалі нічого. Організм думає, що отримав щось солодке, а значить поповнив запаси енергії. Виробляється інсулін, через якого відкладається зайвий жир. Але енергії для того, щоб його спалити, немає. Тому вага зростає, як і ризики захворювань.

10. Фруктовий сік

%D1%84%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%

У більшості варіантів, представлених в магазинах, дуже мало справжнього соку фруктів. Зате вистачає шкідливих речовин і цукру. Однак навіть натуральний, але ретельно відфільтрований напій зовсім не корисний. Адже основна маса мікроелементів міститься в м'якоті і шкірці плодів. Тому в такому соку залишається тільки фруктоза, що навантажує печінку і судини.

Новини

Популярні теми форуму

analytics