Close button

Трампу готують імпічмент

Трампу готують імпічмент

Член Палати представників Ільхан Омара повідомила, що почала готувати документи для підготовки процедури імпічменту Дональда Трампа, повідомляє Букви.

Про це вона написала в своєму Twitter.

"Дональд Трамп повинен бути підданий імпічменту Палатою представників і відсторонений від посади Сенатом США. Ми не можемо дозволити йому залишатися на посаді, це питання збереження республіки, і ми повинні виконати свою присягу ", - написала вона.

7i134fvze4_big.jpg

Як повідомляє видання Politico, вже більше трьох десятків демократів закликають до імпічменту президента Дональда Трампа, вказуючи на його причетність у підбурюванні заколотників до штурму Капітолію і на шкоду, який він може спричинити.

Незважаючи на те, що за імпічмент виступають в основному демократи, але в числі законодавців є і сенатор від Массачусетса Ед Маркі і губернатор Іллінойсу Дж.Б. Пріцкер. Один республіканець, губернатор штату Вермонт Філ Скотт, також закликав до усунення Трампа з посади.

Заворушення з боку натовпу прихильників Трампа, яка намагається перешкодити підтвердження перемоги Джо Байдена на виборах, призвело до того, що законодавці, співробітники і репортери були змушені сховатися як у Палаті представників, так і в Сенаті. Учасники заворушень били скло, заблокували всі входи. Повідомляється, що одну жінку на території застрелили.

Це все послужило закликом до імпічменту, відсторонення Трампа з посади відповідно до 25-ю поправкою і застосування правових заходів проти колег по Конгресу, які заохочували теорії змови президента.

"Не дивлячись на крамольну спробу повалити нашу демократію, ми в Конгресі виконаємо свій обов'язок щодо забезпечення волі народу і цілісності нашої демократії. Дональд Трамп - зрадник нашої країни і нашої Конституції. Він повинен бути відсторонений від посади і не повинен піддавати нашу країну і наш народ подальшій небезпеці ", - заявила помічник спікера Палати представників Кетрін Кларк (штат Массачусетс).

Згідно з Конституцією США, процедуру імпічменту президента ініціює Палата представників. Причиною початку такої процедури є серйозні правові порушення.

Після затвердження імпічменту в нижній палаті Конгресу, його повинен схвалити Сенат.

Трамп все ще залишається чинним президентом США. У Конгресі все ще триває підрахунок голосів вибірників. Інавгурація Байдена призначена на 20 січня.

Нагадаємо, що в 2019 році вже ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причина - блокування виплати 391 млн доларів військової допомоги Україні. Але тоді процедура імпічменту була заблокована Сенатом, де більшість - республіканці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics