Close button

Шмигаль: в 2021 розширять програму кредитування 5-7-9

Шмигаль: в 2021 розширять програму кредитування 5-7-9

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що в 2021 році в Україні продовжать реалізовувати і розширять програму доступного кредитування під 5%, 7% або 9%. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента, повідомляє Зеркало Недели.

"Станом на зараз вже більше семи з половиною тисяч різних бізнесів по всій країні отримали понад 17 млрд гривень. Введено механізм державних портфельних гарантій для малих і середніх підприємців, коли держава забезпечує до 80% кредиту", - процитували Шмигаль в ОПУ.

За словами глави уряду, також продовжують діяти податкові канікули для ФОП першої групи. В рамках таких канікул до червня вони звільняються від сплати єдиного соціального внеску.

В кінці грудня уряд прийняв постанову про зміни в держпрограмі "Доступні кредити 5-7-9%" по кредитуванню малого та середнього бізнесу в умовах карантину. Зокрема, Кабмін розширив категорії бізнесу, яким може надаватися кредит, а умови позики лібералізували.

Серед іншого, тепер кредитна програма поширюється на суб'єктів середнього підприємництва з річним доходом до 20 млн євро. Також, в рамках змін, пом'якшили умови для рефінансування кредитів в частині забезпечення збереження фонду оплати праці - зменшення до 50%, чисельності персоналу - до 50% (за станом на 1 березня 2020 року).

Всього з моменту старту програми «5-7-9%» по станом на 8 грудня було видано 6,3 тис. Позик на загальну суму 14,674 млрд грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics