Close button

Комаровський назвав ПЛР найкрутішим бізнесом

Комаровський назвав ПЛР найкрутішим бізнесом

На думку доктора, чи не від результату тесту залежить лікування коронавирусной хвороби, повідомляє Вести.

Для чого люди роблять тести на Covid-19? Для того, щоб при позитивному ПЛР-тестуванні держава могла провести в повному обсязі протиепідемічні заходи - виявити контактних, забезпечити ізолювання того, хто захворів. Але, держава всім цим не займається. Так вважає лікар Євген Комаровський, який в своєму акаунті в Instagram розповів про те, як заробляють на тестах в Україні.

"Ось раніше говорили, що найкрутіший бізнес - це зброя, нафту, наркотики, а сьогодні я чітко розумію, що найкрутіший бізнес - це тести. Ну просто золоте дно. Люди, що займаються тестами, можуть купити будь-які перевіряючі організації і дати по голові будь-якого лікаря, який говорить те ж, що я зараз ", - говорить Комаровський.

На думку доктора, чи не від результату тесту залежить лікування. Воно залежить від симптоматики.

"Ви прийшли в лабораторію, здали тест, і у вас позитивний ПЛР. Ну і що з того? Вам скажуть - ідіть додому, самоізолюється. І ви поїдете в міському транспорті після вашого позитивного ПЛР додому, попутно поширюючи вірус. Звідси що слід? Хіба від результату ПЛР залежить лікування? ні. лікування залежить від симптоматики. і знову-таки наявність або відсутність антитіл, виявлених за допомогою ІФА-тестів, ні про що не говорить. Людина може перенести явно Коронавірусние інфекцію і мати негативні аналізи ", - додав доктор .

За словами Комаровського, кількість людей, які продають тести з будь-якими потрібними вам результатами, дуже велике.

"Вельми вірогідна ситуація, коли в літаку, де типу у всіх негативні ПЛР, близько 30% можуть бути з вірусом. Здавалося б, розумні люди, розвинені країни ... Це зайвий раз наводить мене на роздуми про те, що з коронавірусів все вирішено - не медичні, а чи політичні, чи бізнес-рішення. і треба вчитися з усім цим жити, і маневрувати, і робити правильні висновки, і діяти самим правильно, щоб не постраждати ", - підсумував Євген Комаровський.

Новини

Популярні теми форуму

analytics