Close button

Екс-главі "Укравтодору" пред'явили нові звинувачення

Екс-главі "Укравтодору" пред'явили нові звинувачення

Польська прокуратура висунула нові звинувачення колишньому керівнику "Укравтодору" і екс-міністру транспорту Польщі Славомир Новаку. Звинувачення стосуються періоду діяльності Новака на державній посаді в Україні, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє польське агентство RMF 24.

Польські слідчі поки не розкрили зміст нових звинувачень проти Новака, але судові заходи з його участю вже завершені.

"Він заслухав додаткові звинувачення, пов'язані з корупційними правопорушеннями, але через необхідність проведення судових заходів з іншими затриманими прокуратура не надає детальної інформації про зміст звинувачень і позиції Новака", - сказав прес-секретар окружної прокуратури Варшави.

Нагадаємо, в липні 2020 року прокуратура Польщі висунула звинувачення Новаку в керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала вигоду від корупції, в період, коли він очолював "Укравтодор".

Також Новака підозрюють в підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві в наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.

Крім того, вчора Офіс генпрокурора України направив до Польщі повідомлення про додаткове підозрі Новаку. Екс-керівника "Укравтодору" звинувачують в ігноруванні вироку українського суду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics