Close button

Kia вивела на тести новий кросовер

Kia вивела на тести новий кросовер

Компанія Kia готує новий кросовер, прообразом для якого послужив концепт Habaniro, представлений на автосалоні в Нью-Йорку в 2019 році, повідомляє Автомир.

Новинку помітили під час дорожніх випробувань в Німеччині: шпигуни сфотографували кросовер, який сам автовиробник позиціонує як «the everything car», що буквально перекладається як «автомобіль всього».

Шоу-кар Habaniro це чотиримісний електричний кросовер з автопілотом п'ятого рівня, який проїжджав на одній зарядці майже 500 кілометрів. Однак до кросоверів він відноситься лише умовно: в Kia вважають, що з таким же успіхом HabaNiro можна назвати Сітікар, вседорожником, машиною для подорожей, а також його можна використовувати як високотехногічний мобільний офіс. Іншими словами, Habaniro в буквальному сенсі «автомобіль для всього на світі».

Серійний варіант, помічений в Німеччині, щільно закутаний камуфляжем, однак вже можна з упевненістю сказати, що «товарної» версії не дісталися деякі оригінальні рішення концепту - наприклад, розсувні двері «крила метелика» замінили на звичайні. Зате серійний кросовер стане першою моделлю Kia з радіаторної гратами нового дизайну, в той час як у всіх сучасних автомобілів бренду цей елемент виконаний у фірмовій стилістиці «ніс тигра».

Що ж до силових установок, то модель, швидше за все, запропонують в трьох модифікаціях: гібридної, плагін-гібридної і повністю електричної. Більше подробиць про новинку з'явиться в найближчі місяці, а прем'єра, за неофіційними даними, відбудеться до кінця 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics