Close button

Трамп має намір помилувати самого себе

Трамп має намір помилувати самого себе

Вперше американський лідер заговорив про свій намір після президентських виборів, які відбулися 3 листопада 2020 року, повідомляє Корреспондент.

Чинний президент США Дональд Трамп розглядає і обговорює з помічниками можливість помилування самого себе до відходу з поста глави держави. Про це в четвер, 7 січня, повідомила газета The New York Times.

Відзначається, що після виборів 3 листопада голова Білого дому кілька разів заявляв найближчому оточенню, що хоче помилувати себе в останні дні президентського терміну, однак не впевнений, чи слід йому так чинити.

При цьому деякі джерела газети припускають, що Трамп уже готується зробити цей крок - після заворушень в будівлі Капітолія.

У той же час в матеріалі не вказано, яких звинувачень побоюється американський лідер.

За даними NYT, раніше жоден президент США не оголошував про власний помилування, тому такий крок Трампа, якщо він його зробить, створить "небезпечний прецедент". Крім того, уточнили автори статті, президентське помилування поширюється тільки на ті злочини, в яких людини звинуватили федеральна влада країни, а не влади штатів.

Нагадаємо, напередодні Сенат і Палата представників Конгресу США затвердили перемогу демократа Джозефа Байдена на президентських виборах. Таким чином, остаточно закриті конституційні можливості для будь-якого оскарження результатів доконаних виборів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics