Close button

В Ухані передрекли нову епідемію

В Ухані передрекли нову епідемію

Нова епідемія коронавіруса може початися в китайському місті Ухань, де в грудні 2019 року було зафіксовано спалах пневмонії COVID-19. До такого висновку прийшли китайські дослідники, результати їх роботи опубліковані в науковому журналі PLOS Neglected Tropical Diseases, повідомляє Лента.ру.

З'ясувалося, що в місті залишалося багато безсимптомних носіїв коронавіруса після того, як всі хворі з явною формою інфекції видужали. Таким чином епідемія COVID-19 в Ухані насправді не закінчилася навесні: інфекція могла поширюватися і після зняття всіх карантинних заходів в місті та його околицях.

При цьому значна частина нових заражень відбувалася через контакти здорових людей з безсимптомними носіями вірусу. «Їх існування говорить про те, що менш агресивні штами коронавіруса, які були причиною цих випадків, можуть повторно проявитися і викликати новий спалах COVID-19 на території Китаю», - вказали дослідники.

На думку фахівців, таким чином поширюються ослаблені форми SARS-CoV-2, які не можуть викликати важкі форми інфекції і тому залишаються непоміченими для медиків.

У червні 2020 року влада Ухань заявили, що в місті не залишилося безсимптомних носіїв коронавіруса. До середини місяця не було виявлено жодного безсимптомного носія, а в обсервацію не потрапив жоден чоловік, який перебував в контакт із зараженими. Ще раніше з лікарень міста виписали останніх трьох пацієнтів, які пережили COVID-19.

Новини

Популярні теми форуму

analytics