Close button

Mercedes показав "гіперекран" флагманського EQS

Mercedes показав "гіперекран" флагманського EQS

Новий флагман електричного модельного ряду Mercedes-Benz отримає величезний дисплей, що поєднує віртуальну панель приладів, мультимедійну систему і блок управління бортовою електронікою. Система називається MBUX Hyperscreen і в неї інтегрований штучний інтелект, повідомляє Autoua.net.

Великий вигнутий екран простягається майже на всю ширину передньої панелі від лівої до правої стійки. Насправді MBUX Hyperscreen складається з трьох дисплеїв, але через те, що вони розміщені під єдиним склом з затемненими секціями, створюється ефект цілісного пристрою. Ширина зігнутої панелі - 141 см, а площа - 2432,11 см2. Системою керує восьміядерний процесор, і для її роботи необхідно 24 гігабайти оперативної пам'яті.

4bb81576f533b146e2456fc5b3daa2fc.jpg

Видима частина MBUX Hyperscreen забарвлена складної тришарової технікою «Silver Shadow». Ця система покриття забезпечує високу чіткість зображення завдяки дуже тонким проміжним верствам. Для отримання особливо яскравого зображення в центральних і пасажирських дисплеях використовується технологія OLED. Інтегроване навколишнє освітлення в нижній частині екрана створює ефект левітації дисплея над панеллю приладів.

1f8d7913f46c9a9f18448d72d9008ce4.jpg

Під сенсорними панелями знаходяться 12 виконавчих механізмів, що забезпечують тактильний зворотний зв'язок під час роботи. При дотиках вони викликають «відчутну вібрацію» панелі. Саме скло захищене від подряпин і має покриття антивідблиску, крім того в ньому задані точки розриву поруч з бічними дефлекторами, а також п'ять точок прогину при зіткненні. Яскравість дисплея автоматично адаптується в залежності від освітлення.

8f395f30945ddda72aebc4d34348d6f9.jpg

Головною особливістю MBUX Hyperscreen стане штучний інтелект з можливістю навчання. Наприклад, якщо ви часто телефонуєте певній людині по дорозі додому ввечері у вівторок, система сама запропонує повторити дзвінок в цей день тижня і час доби. Подібні пропозиції MBUX пов'язані з профілем користувача. Якщо хтось інший сяде за кермо автомобіля, ця рекомендація не буде зроблена, але може з'явитися нова, в залежності від уподобань іншого користувача.

А ось ще один приклад - у EQS буде пневмопідвіска, що дозволяє збільшувати кліренс. MBUX запам'ятовує координати, в яких користувач регулярно використовує функцію «Підйом транспортного засобу» (лежачі поліцейські, заїзди на паркінги і т.д.). Коли автомобіль знову наблизиться до GPS-мітці, електроніка запропонує збільшити дорожній просвіт.

cfd9e806381ab22d4bfae8ce0d61e40a.jpg

Презентація нового електричного седана Mercedes-Benz EQS повинна пройти в 2021 році, а в продаж автомобілі надійдуть у 2022 році. Раніше компанія розповіла про просунуту систему фільтрації для EQS, яка зробить повітря в салоні чистим як в операційній.

Новини

Популярні теми форуму

analytics