Close button

П'ять головних помилок, здатних "вбити" ноутбук

П'ять головних помилок, здатних "вбити" ноутбук

Сьогоднішнє життя важко уявити без ноутбука, адже з його допомогою ми виконуємо величезну кількість завдань, та й практично весь вільний час проводимо за його монітором. І щоб він пропрацював довше, за ним потрібно правильно доглядати, тому що ноутбук досить тендітна техніка, повідомляє Комментарии.

Які помилки здатні його "вбити"?

Не ставте ноутбук на ковдри і м'які меблі

Багато людей вважають за краще працювати або дивитися фільми, лежачи з ноутбуком в ліжку. Але варто знати, що потрібно перебувати на твердій поверхні, адже тоді його вентиляційні отвори відкриті і вільно пропускають повітря. А якщо поставити ноутбук на ковдру або м'які меблі, тоді ви закриєте йому "дихання", і він перегріється. А частий перегрів ноутбука призведе до його поломки.

Не залишайте ноутбук в теплих місцях

Такий пристрій, як ноутбук, варто зберігати подалі від прямих сонячних променів, а також не варто його залишати в салоні автомобіля. Від занадто високої температури можуть навіть розплавитися пластикові частини пристрою.

Не пийте біля ноутбука кави / чай / соки

Багато хто звик ставити біля ноутбука стакан з водою або чашечку з бадьорить кава, щоб пити і не відволікатися від роботи. Але одне незручне рух може привести до того, що рідина проллється на ноутбук і тоді вже буде не до жартів. Особливо тримайте подалі від пристрою фруктові соки, кава, чай і газовану воду.

Чи не трусіть пристроєм

Якщо ви розмахуєте ноутбуком, коли його кудись несете, або просто гнівно трясете його, то ризикуєте пошкодити жорсткий диск. Сильні коливання не дуже шкодять твердотілим накопичувачам (SSD), а ось механічні жорсткі диски (HDD) досить вразливі.

Не відкривайте кришку за один край

Це ще одна звичка, яка може привести до поломки ноутбука. Якщо ви будете постійно відкривати кришку за один край, то рано чи пізно такі дії призведуть до виходу з ладу петель кришки вашого лептопа. Знайте, що вони сконструйовані так, щоб нести однакове навантаження і зліва, і справа.

Новини

Популярні теми форуму

analytics