Close button

У Стамбулі студенти протестують під музику Metallica

У Стамбулі студенти протестують під музику Metallica

Студенти одного з університетів Стамбула під гучну музику групи Metallica протестують проти ректора, призначеного президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, повідомляє Буквы.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Такі пісні, як "Master of Puppets" і "Sad But True", звучали з гучномовців в кампусі університету Богазічі в середу, коли студенти вимагали відставки його нового ректора, шанувальника Metallica Меліхов Булу.

Протести спалахнули в кампусі Університету Богазічі, одного з провідних навчальних закладів країни, після того, як минулого тижня Ердоган призначив новим ректором школи Меліхов Булу, який є членом правлячої в Туреччині партії АК, політичної організації, відомої в регіоні своїм консервативним й популістським порядком денним. Але студенти назвали це призначення недемократичним.

У телеінтерв'ю новий ректор заявив, що не хоче перевернути університетську культуру, і розповів про свої музичні уподобання. За його зізнанням, він фанат хард-року і групи Metallica.

"Я ректор, який слухає хард-рок, Metallica", - сказав він.

Студенти використовували переваги Булу проти нього. Пісні Metallica "Master of Puppets" і "Sad But True" стали саундтреком їх протесту.

Якщо музика групи стала саундтреком до протестів, то образ поліцейських, що сковують наручники біля воріт університету, став їх культовим зображенням. З вівторка поліція затримала десятки учасників протесту і зробила рейди в будинку деяких демонстрантів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics