Close button

Земля стала обертатися швидше

Земля стала обертатися швидше

Вчені заявили, що з середини 2020 року наша планета прискорила обертання, і, хоча це помітно тільки на атомарному рівні, такий хід подій може привести до деяких наслідків, повідомляє Комментарии.

Світові хронометристи стурбовані і обговорюють питання щодо того, чи варто додавати "високосну секунду" до атомним годинником, який відраховує час на Землі. Справа в тому, що раніше на один оборот планета витрачала 86,4 тис. Секунд, а зараз ця цифра стала менше.

"В середньому дні проходять на 0,5 секунди менше 24 повних годин. Ця крихітна втрата часу виявляється тільки на атомарному рівні, але має далекосяжні наслідки", - йдеться в повідомленні.

Вчені заявили, що в 2020 року спостерігалося найкоротший день з моменту, коли людина почала вести облік часу обертання Землі. Це сталося 19 липня, тоді добу були на 1,4602 мілісекунди коротше повних 24 годин. Всього протягом минулого року було зафіксовано 28 коротких днів з 1960 року.

Хронометристи кажуть, що якщо швидкість обертання нашої планети виросте, то потрібно буде додавати негативну високосну секунду, але поки про це говорити рано.

Раніше повідомлялося, що 2100 року Землі загрожує масштабна повінь, яке може обернутися для людства серйозною катастрофою. Це трапиться, якщо середня температура стане вище на 4 градуси доіндустріальних показників.

Новини

Популярні теми форуму

analytics