Close button

В Україні зросла ціна на ще один продукт

В Україні зросла ціна на ще один продукт

В Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів повідомили про різке подорожчання червоної ікри. Так, ціна на продукт підвищилася на 20%. Про це заявив генеральний директор Асоціації Дмитро Загуменний, повідомляє Комментарии.

Керівник відзначив, що на Алясці сезон промисловості ікри горбуші і кети триває з кінця червня до травня. В результаті цього ціна продукт не змінюється з жовтня до травня.

Дмитро Загуменний також розповів, що ікру форелі в Україні експортує Норвегія, Фінляндія і Данія. Дану ікру на українському ринку можна спостерігати цілий рік.

Директор Асоціації також зазначив, що на ціноутворення в першу чергу впливає кількість виловленої риби, а також частково може впливати курс гривні до долара.

"Якщо порівнювати з минулим сезоном, то треба сказати, що на вартість впливає в першу чергу кількість риби, яка приходить до берегів на нерест. Цього року риби прийшло на 30-40% менше, тому вартість ікри вище", - підсумував Загуменний.

Зараз вартість ікри горбуші на українському ринку дорівнює в межах 1,8-2 тисяч гривень за кілограм, ікра кети - 2-2,4 тисяч гривень за кілограм, а ікра форелі - 1,4-1,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що раніше директор Асоціації "М'ясний галузі" Микола Бабенко розповів про подорожчання свинини в 2021 році. За словами експерта, середня ціна в 2021 році на цей вид м'яса складе 47,5 грн / кг. За його словами, на ринку зможуть втриматися фермери, собівартість свиней яких буде 35 грн / кг.

Новини

Популярні теми форуму

analytics